Milovníci embéčok boli aj z nášho regiónu

  • Spravodajstvo
  • 15. mája 2014, 11:52
  • Autor:Erika Líšková

Aj zástupcovia piešťanského regiónu sa minulý víkend stretli neďaleko Bojníc s ďalšími priaznivcami embéčok z celého Slovenska. Spolu 50 posádok sa stretlo v Prievidzi pri zimnom štadióne.

Región reprezentovali tri posádky. V béžovej tisícke Piešťanci Luboš Mašan s Jankou Urbanovskou, v žlto-modrej športovej tisícke dvaja Ctiborovia Pekárekovia, otec so synom, tiež z Piešťan, a v červenej to bola posádka z Vrbového v zostave Daniel Líška, Erika Líšková, Dominika Líšková a Anna Líšková. Nezabudnuteľná akcia sa konala už ako štvrté oficiálne stretnutie členov klubu a priaznivcov tisícok. To pokračovalo cez Nitrianske Rudno, obedom v Čičmanoch, cez Turčianske Teplice, Budiš a naspäť do Prievidze. Počasie vyšlo nad očakávanie, fotoaparáty cvakali naplno účastníkom aj okoloidúcim, domácim i turistom.
Spanilá jazda bola venovaná päťdesiatemu výročiu prvej vyrobenej Škody 1000 MB. Hovorí sa, že jej názov znamená tisíc malých bolestí. Aj teraz sa občas stane, že autu sa jednoducho nechce, ale dobrí kamaráti nikdy pomoc neodmietnu. Na tejto akcii to platilo dvojnásobne. Stretnutie bolo zážitkom nielen pre majiteľov tohto nostalgického auta, ale aj pre domácich divákov. Toľko tisícok sa len tak hocikedy nestretne.
Členovia klubu sú ako jedna veľká rodina s titulom „embéčkar“. Oficiálny koniec akcie bol spestrený tombolou štýlu „každý niečo musí vyhrať“.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel