Medzi športové kluby rozdelia 15-tisíc

  • Šport / Ostatné športy
  • 5. apríla 2017, 07:08
  • Autor:th

Na aktivity v oblasti telovýchovy, športu a rekreácie žiadalo 23 subjektov dotácie v celkovej sume 30 499 eur, pričom v mestskom rozpočte je na tento účel vyčlenených 15-tisíc. O tom, ako piešťanská mestská komisia pre šport a rekreáciu navrhla prerozdeliť financie, nás informoval jej predseda a poslanec Jozef Drahovský.

Komisia pre šport a rekreáciu financie rozdeľovala už 22. marca, pretože niektorí členovia mestskej rady žiadali, aby sa prerokovali dotácie ešte pred minulotýždňovým zastupiteľstvom. „Celkovú sumu 15-tisíc eur sme navrhli prerozdeliť tak ako po minulé roky. Dvadsať percent, teda 3000 eur, sme uvoľnili na klasické projekty ako napríklad podpora podujatí či klubov s dospelými športovcami, a zvyšných 12-tisíc eur ako podporu klubom s mládežou,“ povedal predseda komisie.

Rozdeľovanie 3000 eur na projekty, ktoré neboli uznané ako týkajúce sa podpory mládeže, sa uskutočnilo ako po minulé roky. „Žiadosti sme mali v celkovej sume 6050 eur, to znamená, že percentuálne má každý žiadateľ nárok na približne 50 percent žiadanej sumy. Po prehodnotení jednotlivých žiadostí sme znížili vyrátanú dotáciu pre Model klub o.z., Neptún klub Piešťany o.z., Pink Panther amatérsky hokejový tím a Lukostrelecký klub Piešťany a pridali ostatným žiadateľom v tejto kategórii,“ pokračoval J. Drahovský.

Pri zvyšnej čiastke 12-tisíc eur, ktorá poputuje pre subjekty pracujúce s mládežou, taktiež komisia postupovala podľa špeciálneho kľúča. „Prvým krokom bolo vyrátanie podpory pre jedného mládežníckeho člena, teda 12-tisíc eur delené súčet mládeže a žiakov zo všetkých žiadostí. To vyšlo približne 11 eur na člena. Následne sme vyrátali výšku podpory pre kluby na základe počtu ich členov krát finančná podpora na člena. Zaokrúhlili sme a upravili dotácie na základe žiadaných čiastok, pričom plavcom vyšiel vyšší nárok ako vypočítaný, dostať môžu maximálne, koľko žiadajú. Žiadateľom, ktorým vyšla výška dotácie menšia ako 200 eur, bola zaokrúhlená na 200 eur, čo komisia uznala ako minimálnu dotáciu. Dotáciu sme znížili futbalovým klubom z dôvodu, že pôsobia v tých istých priestoroch, a žiadajú na technické vybavenie, ktoré môžu spoločne zdieľať. V poslednom kroku sme presunuli zvyšné peniaze na ostatné mládežnícke projekty, podľa uváženia členov komisie,“ priblížil J. Drahovský.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 4. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava