Medzi kluby rozdelia 15-tisíc eur

  • Spravodajstvo
  • 22. marca 2018, 08:01
  • Autor:Tomáš Horký

Mestská rada v Piešťanoch sa na svojom poslednom zasadnutí, ktoré sa konalo v pondelok 12. marca, zaoberala aj žiadosťami a návrhom komisie pre šport a rekreáciu pre udelenie dotácií v oblasti telovýchovy, športu a rekreácie.

V stanovenom termíne bolo na mestský úrad doručených 27 žiadostí. „Štyri žiadosti nespĺňali určité požiadavky, takže boli hneď vylúčené. Potom sme vylúčili po diskusii ešte dve žiadosti, keďže jednu sme považovali za žiadosť z inej oblasti a druhá bola realizovaná v inom okrese,“ uviedol predseda komisie pre šport a rekreáciu Jozef Drahovský.
V rozpočte mesta Piešťany na rok 2018 je na uvedený účel naplánovaná suma 15-tisíc eur. „Základný postup komisie pri prerozdeľovaní tejto sumy bol daný našou metodikou pre podporu športu. To znamená, že suma je prerozdelená na 80 percent ako podpora mládeže a 20 percent ako podpora aktivít pre dospelých a organizácie podujatí. To znamená, že 12-tisíc eur sme určili pre mládež a tritisíc pre podujatia a aktivity dospelých,“ pokračoval J. Drahovský na margo spôsobu prerozdeľovania dotácií.
„Z 21 žiadostí, ktoré sme navrhli podporiť, bolo komisiou vybrané ako podpora z určených tritisíc eur (aktivity dospelých a podujatia) šesť, kde komisia zhodnotila jednotlivé projekty a navrhla čiastky na podporu. Na 12-tisíc eur určených pre mládež zostalo 15 žiadostí. Podľa našej metodiky sme rozpočítali nárokovateľnú čiastku pre jednotlivé kluby na základe počtu ich mládežníckych členov do 18 rokov. Následne komisia upravila tieto vypočítané čiastky podľa predložených projektov.“
Dotáciu vo výške tisíc eur odporučila komisia udeliť subjektom Telovýchovná jednota Sĺňava Piešťany, Prvý futbalový klub Piešťany, Prvý futbalový klub Junior, Tenisový klub Kúpele Piešťany, MHK Piešťany, HK Havrani Piešťany, Športový plavecký klub Kúpele Piešťany, Piešťanský plavecký klub.
Čiastky pod tisíc eur boli prerozdelené nasledovne: Seigokan (800), Letecko-modelársky klub FF Piešťany (380), Basketbalový klub mládeže Piešťany (900), ŠBR Piešťany (200), ŠK vozíčkarov pri TJ Kúpele Piešťany (800), MTJ – stolnotenisový oddiel (400), Atletický oddiel TJ Družba Piešťany (500), TJ Družba Piešťany (500), OZ Neptún klub Piešťany (380), MUAY-THAI Piešťany (350), H2O Motorsport Piešťany (630), Klub vodného póla Kúpele Piešťany (850), ANIMO, o.z. (310).
Schválenie navrhovaných dotácií ešte musí prejsť mestským zastupiteľstvom, ktoré bude zasadať vo štvrtok 22. marca.
Predsedu komisie sme sa spýtali, či považuje prerozdeľovaných 15-tisíc eur medzi športové subjekty v Piešťanoch za dostatočnú. „Suma by mohla byť podľa môjho názoru vyššia, aj som vyššiu do rozpočtu navrhoval. Niektoré mestá na Slovensku dokážu činnosť športových klubov podporovať viac. Vždy treba zvážiť aj možnosti mesta, rovnako i perspektívu a plány rozvoja športovej infraštruktúry, ktoré majú tiež vplyv na výšku priamej podpory formou dotácie,“ podotkol J. Drahovský.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav