MDD: Deti sa na benefičnej akcii vyšantili dosýta

  • Nezaradené
  • 1. júna 2017, 08:16
  • Autor:am

Oslava sviatku najmenších je každoročne mimoriadne očakávanou udalosťou. Tento rok sa však Nadácia Myška rozhodla spojiť príjemné s užitočným a v rámci podujatia Super MDD (Medzinárodný deň detí) malých Piešťancov nielen zabaviť, ale i vyzbierať financie pre životom ťažko skúšanú rodinu. V piatok 26. mája tak spred Obchodného domu Prior znela dobrá hudba, detský smiech a radostné výkriky.

Priestor na Ulici A. Hlinku sa začal plniť deťmi už predpoludním. Mamičky priviedli ratolesti, učiteľky svojich školákov i škôlkarov, ktorí si najprv spoločne pod pódiom strihli rozcvičku. Hneď nato sa presunuli k súťažným stanovištiam, kde plnili rôzne úlohy. Preliezť cez tunel, hodiť obruč na určené miesto, ale aj zvládnuť chôdzu na malých chodúľoch šlo šikovným deťom jedna radosť, a tak si napokon malí súťažiaci vyzdvihli srdiečkové medaily.

Okrem súťaží sa deti zabávali s maskotmi myšky, psíka, snehuliaka Olafa či Sponge Boba, zaskákať si a pošmýkať sa dosýta mohli na nafukovacom hrade s hasičským motívom. Veľký rad čakateľov však ustal pred bazénom s vodou a zorbingom, čo si niektoré deti zopakovali viackrát.

Pre dospelých boli pripravené stánky s darčekovými predmetmi, veštica či kadernícke služby. „Atmosféra bola výborná, navštívilo nás kopec detí. Zažili veľa zábavy, kreslili obrázky, veľmi ich zaujali atrakcie,“ uviedol organizátor podujatia Ivan Samko. Najmenších potešilo aj vystúpenie speváčky Simsalaly, ktorá na akcii pokrstila svoj nový album a usporiadala i autogramiádu.

Podujatie však nebolo len o zábave, ale aj o pomoci. Finančný výťažok z akcie totiž poputuje na ubytovanie, liečbu a stravu pre životom ťažko skúšanú rodinu. Príbeh matky s tromi deťmi je smutný, otec ich týral a napokon si pred očami detí vzal život. Okrem psychických následkov teraz bojujú aj s fyzickými, ani ich totiž neobchádzajú vážne zdravotné ťažkosti. Rodine sa však aj vďaka organizácii podujatia podarilo vybaviť ubytovanie, nábytok a školu pre deti. „Podarilo sa nám naštartovať ich v novom začiatku,“ skonštatoval I. Samko, pričom spomenul, že členovia rodiny po celý deň pomáhali s organizáciou podujatia. Na záver dodal, že vďaka patrí okrem partnerov a dobrovoľníkov aj Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Piešťanoch, ktorej študenti sa podieľali na prípravách akcie.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 21, ktoré je v predaji od 30. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava