Mamičky opäť burzovali

  • Spravodajstvo
  • 23. marca 2017, 09:38
  • Autor:am

Burza detského ošatenia a ďalších potrieb súvisiacich s materstvom a výchovou ratolestí opäť prilákala do Piešťanského pivovaru desiatky rodičov, a to i napriek nepriaznivému počasiu. V sobotu 18. marca sa objekt zaplnil dupačkami, šatkami i malými topánočkami.

Okrem oblečenia sa na stoloch predávajúcich objavovali aj detské potreby ako fľašky, plienky či hračky, no kupovať sa mohli i kočíky. Tie však dámy prinášali až po predchádzajúcej dohode so záujemcami. „Približne v rovnakom pomere bolo zastúpené chlapčenské aj dievčenské oblečenie vo veľkosti od novorodencov až po osemročné deti,“ priblížila organizátorka Zuzana Harajková.

Napriek tomu, že pršalo, do pivovaru zavítalo mnoho záujemcov o detské veci. „Burza už má svoje meno. Mali sme dostatok kupujúcich, mamičky odchádzali spokojné a bolo aj veselo. Je to priestor i na to, aby sa mamičky mohli stretávať, porozprávať sa a poradiť sa,“ skonštatovala organizátorka, podľa ktorej burze stúpla publicita aj po výmene priestorov. Približne polovica predávajúcich sú vraj stálice, ktoré čakajú len na termín prihlasovania. Druhá časť sa zakaždým obmieňa.

Nakupujúci, ktorí sa ešte na burzu neodhodlali zavítať, majú dvere otvorené. Predajná časť je vždy orientovaná na hornom podlaží, dole si môžu vychutnať občerstvenie. „Hneď po vystúpení na poschodie nakupujúci uvidia rad radom oblečenie a potreby, pričom aspoň najlepšie kúsky majú mamičky vyložené na stoloch. No keďže pri deťoch sa v priebehu dvoch rokov rodičom nakopí i desať škatúľ vecí, môžu si nakupujúci povyberať aj z nich. Ideálne je prísť s dieťaťom, kedy majú možnosť im veci odskúšať,“ skonštatovala Z. Harajková.

Burza nefunguje na výmennej báze, akoby si niekto mohol myslieť, všetky veci sa odpredávajú. Okrem použitých potrieb niektoré mamičky ponúkajú aj nový tovar ešte s visačkami, a teda sa na takomto podujatí za lacný peniaz môže dieťa obliecť skutočne štýlovo. „Napríklad bundičku, ktorá v obchode stojí 20-30 eur, tu mamičky zoženú za tretinovú cenu. Záleží pritom od stavu, v akom je, či sa predáva na donosenie do záhrady alebo ju mali deti dvakrát oblečenú,“ predstavila tovar organizátorka.

Nasledujúca burza by mala byť približne v septembri, keď sa predaj orientuje na jesenné a zimné veci.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 21. marca.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf