M. Hynek na otázky odmietol odpovedať

  • Spravodajstvo
  • 7. augusta 2015, 09:33
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Priestor na vyjadrenie o vlastných podnikateľských aktivitách a prestupe z jednej vysokej školy na druhú sme poskytli aj piešťanskému viceprimátorovi. Nami zistené skutočnosti nepoprel, no voči zaslaným otázkam sa ohradil. Vraj majú za cieľ poškodiť jeho dobré meno.
Pre objektívne zhodnotenie čitateľmi, či otázky mali tento cieľ alebo sú len snahou našej redakcie zistiť pravdu, uvádzame ich spolu so stanoviskom M. Hyneka v plnom znení tak, ako sme ich piešťanskému viceprimátorovi zaslali spolu s jeho doručenou odpoveďou.

Otázky Piešťanského týždňa:


Posielam Vám otázky k téme spracovania seminárnych prác pre vysokoškolákov, ale aj záverečných diplomových a bakalárskych prác prostredníctvom internetovej stránky eSeminarky.sk.
Uvedenú stránku prevádzkovala spoločnosť, v ktorej ste figurovali ako štatutár a prostredníctvom firmy Stout & Sublime, s.r.o., aj ako spolumajiteľ.

1. I napriek tomu, že takéto poskytovanie služieb študentom nie je v rozpore so zákonom, nepovažujete spracovanie seminárnych, ale aj diplomových či bakalárskych prác spracovaných prostredníctvom internetových stránok za podvod?

2. Ak aj takýto druh podnikania nie je protizákonný, nepovažujete ho za nemorálny?

V súčasnej dobe spolu so svojím spoločníkom Tiborom N. so spoločnosti eSeminarky.sk, prevádzkujete internetovú stránku stoutsublime.sk. Na uvedenej stránke medzi Vaše naj projekty zaraďujete poskytovanie komplexnej pomoci vysokoškolákom na všetkých akademických úrovniach.


1. Znamená to, že sa i naďalej venujete spracovaniu podkladov diplomoviek, seminárok, prípadne bakalárskych prác?

2. Prípadne ich spracovávate komplexne a odovzdávate ich klientom už hotové?

3. Čomu sa venuje firma Stout & Sublime, s.r.o., ktorej ste spolumajiteľom a prečo je jej webový portál len v angličtine?

Podľa našich informácií ste boli počas Vášho štúdia na Univerzite Komenského (UK) v Bratislave disciplinárne riešený za použitie cudzej práce bez citovania pôvodného autora pri spracovaní Vašej seminárnej práce. Váš hodnotiteľ prácu označil za plagiát. Za takúto prácu Vám bolo udelené napomenutie. Štúdium ste na UK následne ukončili bez ukončenia ročníka a prestúpili na VŠ v Sládkovičove.

1. Zakladajú sa uvedené informácie na pravde?


2. Štúdium na Univerzite Komenského ste ukončili pre tieto skutočnosti?

3. Považujete morálne zlučiteľný výkon Vašej súčasnej funkcie viceprimátora a poslanca Piešťan s činnosťou, ktorej sa venovali eSeminarky sk, a aj Vaším prehreškom počas štúdia politológie na UK?

Odpoveď M. Hyneka:


Som kedykoľvek pripravený informovať obyvateľov mesta Piešťany o mojej činnosti a výkone funkcie viceprimátora. Vaše otázky však vôbec nesúvisia s výkonom mojej aktuálnej funkcie.
Otázky ohľadom môjho pôsobenia v uvedených spoločnostiach som už niekoľkokrát zodpovedal ako pre iné médiá, tak aj pre Piešťanský týždenník.
Vaše otázky považujem za účelové s cieľom pokračovať vo Vašej snahe poškodzovať moje dobré meno v očiach širokej verejnosti, a preto sa k jednotlivým otázkam vyjadrovať nebudem.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín