List čitateľa: Dobré skúsenosti s piešťanskou nemocnicou

  • Spravodajstvo
  • 19. februára 2017, 09:24
  • Autor:Vendelín Jeleník

Dosť rozšírený je názor, že zdravotná starostlivosť v piešťanskej nemocnici nie je na náležitej úrovni. Keďže v júni minulého roka som sa ocitol v situácii, že som bol nútený využiť služby Nemocnice A. Wintera, rád by som sa podelil o svoje skúsenosti a tým opravil negatívny názor časti verejnosti.

Na ortopédii som mal určený termín operácie – výmeny bedrového kĺbu. V priebehu predoperačných vyšetrení mi však indikovali ťažkú anémiu (chudokrvnosť), nasledovala okamžitá hospitalizácia a niekoľko transfúzií. Pred prepustením som si objavil krv v stolici, nasledovala kolonoskopia a vyšetrenie na CT a hneď nato operácia zhubného nádoru na hrubom čreve.

Ak zhodnotím kvalitu zdravotnej starostlivosti počas mojich krušných dní, môžem s čistým svedomím vyzdvihnúť vysokú odbornú, ale i ľudskú úroveň všetkých zložiek, s ktorými som prišiel do kontaktu. Od predoperačných, najmä na internom oddelení, cez kolonoskopiu, JIS a nakoniec chirurgické oddelenie. Ako ukázal ďalší priebeh liečby, vynikajúca bola diagnostika nemoci, samotný operačný zákrok MUDr. Petra Melicháča i jeho ďalšia starostlivosť na chirurgickom oddelení. Nemôžem nevyzdvihnúť výbornú pooperačnú starostlivosť v onkologickej ambulancii na piešťanskej poliklinike. Dokonale zohraná sympatická dvojica MUDr. Katarína Popracová a Mgr. Eva Hrnčiarová vytvára pacientom priamo rodinné prostredie, kde chemoterapia i celá liečba nedeprimuje, pretože pacient cíti eminentný záujem o jeho zdravie.

Summa summarum, z môjho pohľadu je úroveň starostlivosti o pacienta v Piešťanoch na vysokej úrovni, porovnateľná s Fakultnou nemocnicou v Bratislave na Kramároch, kde som podstúpil dve operácie (jednu z nich onkologickú). Aj preto som si, napriek spochybňovaniu niektorých známych, vybral na operáciu bedrového kĺbu práve piešťanskú nemocnicu.

Vendelín Jeleník

Piešťanský týždeň tradične poskytuje priestor na vyjadrenie názoru aj našim čitateľom. Za prezentovaný obsah ale plne zodpovedá iba jeho autor, redakcia Piešťanského týždňa poskytuje len priestor v našom periodiku. Vyhradzujeme si však právo nezverejňovať tie príspevky, ktoré by sa hoci aj v štylistickej parabole dotýkali náboženského presvedčenia, rasovej neznášanlivosti či národnostných urážok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava