Lesík pri poliklinike chcú bikeri

  • Šport / Ostatné športy
  • 17. júna 2015, 15:19
  • Autor:am/th

Návrh na zmenu územného plánu časti Malej vrbiny neďaleko piešťanskej polikliniky je v štádiu schvaľovania komisiami mesta. Ak prejde aj cez mestské zastupiteľstvo, na jar 2016 tu pribudne športový areál pre bikerov, zvaný tiež dirt park.

Areál plánujú športovci vybudovať v spolupráci s jednou z najlepších firiem v Európe. Rozlohou zaberie štyritisíc metrov štvorcových. Terén postavený iba z hliny sa vytvaruje lopatami a ručnými valcami. Keďže blízko je pozemná komunikácia, dôležité bude športovisko oplotiť. V pláne je živý plot, ktorý splynie s prírodou.
Súčasný areál s názvom Pozemok nie je dokončený ani naplno využívaný. „Miestni jazdci využívajú krytý skatepark a jeden tréningový skok, ktorý verejnosť mohla vidieť na graffiti jame,“ uviedol pre Piešťanský týždeň Tomáš Hanšut z Pozemku. „Chodia k nám jazdci z celého Slovenska a okolitých štátov. Cez zimu tu tiež trénovali profesionáli,“ dodal T. Hanšut. Sedem jazdcov na bmx dokonca reprezentuje Slovensko aj v zahraničí.
Jakub Bezák, ďalší zo zakladateľov a budovateľov športoviska, nám priblížil, čo majú ešte v pláne vybudovať: „Chceme ako prví na Slovensku či v Česku vybudovať asfaltový pumptrack. Niečo podobné sa nachádza pri ZŠ F. E. Scherera, novinkou je poliatie terénu asfaltom. Na tejto prekážke dokážu jazdiť všetci od trojročných detí až po storočnú babku. Túžime aj po veľkom betónovom bazéne na jazdenie pre skejterov, kolobežkárov, korčuliarov či bikerov. Na Slovensku sú doposiaľ len dva, ale ich kvalita je diskutabilná.“


Model plánovaného športoviska naznačuje, ako by Malá vrbina mohla vyzerať v budúcnosti.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 25, ktoré je v predaji od 16. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín