Kúpeľný pobyt chlpáča sa zrejme skončil

  • Spravodajstvo
  • 10. augusta 2017, 05:04
  • Autor:am

Koncom júla nahlásili mestskej polícii a kúpeľnej ochranke pobyt nového návštevníka Piešťan – medvedíka čistotného. Počas svojej „dovolenky“ na Kúpeľnom ostrove si tento chlpáč prezrel Kolonádový most aj jazierka a navštívil tamojšiu reštauráciu. Čo s ním je dnes?

Po Piešťanoch koluje informácia, že medvedíka vypustil ktosi úmyselne, a keďže ide o škodnú zver, kompetentní sa ho chystajú zastreliť. Túto informáciu sme si chceli overiť na radnici. „V rámci našich kompetencií sme mohli len informovať zodpovedné úrady, aby situáciu preverili a vyriešili. Kontaktovali sme okresný úrad, odbor životného prostredia, Slovenskú inšpekciu životného prostredia a veterinárnu a potravinovú správu,“ uviedla hovorkyňa mestského úradu Eva Bereczová. Informáciu o likvidácii zvieraťa nepotvrdila ani nevyvrátila, vraj ňou na úrade nedisponujú.
Podľa riaditeľky piešťanského útulku, ktorý mal pomôcť pri odchyte, však už medvedík môže byť „za horami, za dolami“. A keďže jeho výskyt už od konca júla nik nehlásil, je najpravdepodobnejšie, že kúpeľný pobyt malý návštevník ukončil.
Medvedík čistotný nie je v našich končinách domácim druhom. Pôvodne obýval Severnú Ameriku, odkiaľ ho ľudia rozniesli do celého sveta. Na Slovensku nemá prirodzených nepriateľov, preto sa rýchlo rozmnožuje. Pohybuje sa po zemi aj po stromoch. Ak je hladný, uchmatne vám hoci i zmrzlinu či pohár kofoly. Pre človeka by nemal byť nebezpečný. Na lov, najčastejšie ku kontajnerom, vyráža večer. Nepohrdne ani vtáčími vajíčkami v hniezde, ale i drobnými živočíchmi pri vode, kde je aj jeho teritórium.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek