Kúpele Piešťany získali bronz medzi zamestnávateľmi

  • Spravodajstvo
  • 15. februára 2017, 12:19
  • Autor:vd

Slovenské liečebné kúpele Piešťany (SLKP) po roku opäť uspeli v ankete Najzamestnávateľ 2016 v kategórii Cestovný ruch, gastro a hotelierstvo. Zo 133 nominovaných spoločností v ankete portálu Profesia, do ktorej sa zapojilo 14-tisíc respondentov, obsadili tretiu priečku v rebríčku zamestnávateľov, ktorí dokážu Slovákov osloviť svojím férovým prístupom k zamestnancom a prostredím. Aké bonusy kúpele svojim ľuďom ponúknu a ako budú pokračovať v zamestnaneckej politike, nám prezradila riaditeľka ľudských zdrojov SLKP, JUDr. Katarína Bečicová.

► Akým spôsobom budú kúpele pokračovať v aktivitách v súvislosti so zamestnaneckou politikou firmy?
Naša zamestnanecká politika je nastavená optimálne, berúc do úvahy firemnú kultúru a súčasnú vekovú štruktúru zamestnancov. Sme však pripravení flexibilne reagovať na aktuálne zmeny a našimi aktivitami v oblasti ľudských zdrojov reagujeme na dynamicky sa meniaci trh práce s cieľom presadiť sa a byť úspešní.

► Chystáte nejaké bonusy pre vašich ľudí v rámci sociálnej politiky?

V rámci personálnej stratégie pre rok 2017 sme si vytýčili viacero cieľov, avšak prioritou v súčasnosti je zabezpečiť dostatok kvalifikovaného personálu pre nadchádzajúcu kúpeľnú sezónu, ktorý bude schopný poskytovať kvalitné služby aj tej najnáročnejšej klientele. Zároveň aktívne a systematicky pokračujeme v budovaní a zlepšovaní nášho imidžu, našej značky ako zamestnávateľa.

► Uvažujete ešte o nejakom zlepšení, prípadne zredukovaní či zvýšení počtu zamestnancov a podobne?
Neuvažujeme o redukcii zamestnancov, práve naopak, vzhľadom na záujem o Kúpele Piešťany zo strany domácich i zahraničných klientov potrebujeme doplniť počty kvalifikovaných zdravotníckych zamestnancov – lekárov, masérov a fyzioterapeutov – a z „gastro-pozícií“ sú to predovšetkým čašníci, kuchári a cukrári.

► Aké benefity ponúkate svojim pracovníkom, prípadne ich rodinným príslušníkom?
Pre našich zamestnancov, ich rodinných príslušníkov, v niektorých prípadoch aj pre priateľov zamestnancov, ako aj pre dôchodcov Kúpeľov Piešťany máme k dispozícii širokú ponuku zamestnaneckých benefitov. Sme stabilnou medzinárodnou spoločnosťou s dlhoročnou tradíciou a práca v nádhernom prostredí s neopakovateľnou atmosférou Kúpeľného ostrova je pre väčšinu z nás veľkým benefitom. Veľký dôraz kladieme na odborné a jazykové vzdelávanie a podporujeme rozvoj a kariérny rast zamestnancov. Pamätáme aj na aktívny relax a športové vyžitie zamestnancov a poskytujeme možnosť využívať kúpeľné procedúry za výrazne zvýhodnených podmienok. V priebehu roka organizujeme celofiremné zamestnanecké akcie ako Family Day, Detský mikulášsky večierok, Vianočný večierok. Pracovné kolektívy majú možnosť si s podporou zamestnávateľa organizovať teambuildingové aktivity v priebehu celého roka. Veľmi obľúbeným benefitom sú zvýhodnené pobyty v hoteloch medzinárodnej siete a výmenné rekreácie na Slovensku i v zahraničí. Zamestnancom poskytujeme aj mnohé ďalšie sociálne benefity, napríklad pri príležitosti pracovného jubilea, pri narodení dieťaťa a podobne.

► Ako vníma vedenie SLKP skutočnosť, že kúpele získali tretie
miesto v ankete Najzamestnávateľ 2016 v kategórii Cestovný ruch, gastro a hotelierstvo?

Kúpele Piešťany sa do ankety Najzamestnávateľ prihlásili prvýkrát v roku 2015, keď sme sa v kategórii Cestovný ruch, gastro a hotelierstvo umiestnili na štvrtom mieste. V zmysle pravidiel vyhlasovateľa tejto verejnej ankety, spoločnosti Profesia, sme automaticky postúpili do ankety v roku 2016 a podarilo sa nám dosiahnuť pekné tretie miesto. Z úspechu sa veľmi tešíme. Je pre nás indikátorom, že zrejme robíme niečo dobre, na druhej strane je to obrovský záväzok a výzva neustále sa zlepšovať. Zároveň tak trochu veríme, že nám to pomôže lepšie obstáť „v boji“ o kvalitných zamestnancov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 14. februára.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava