Koniec Jednoty na Vŕšku

  • Spravodajstvo
  • 7. septembra 2017, 12:28
  • Autor:am

Obľúbené miesto štamgastov, ale aj potraviny pre obyvateľov „starých“ Piešťan sú zrušené. Dlhé roky fungujúcu reštauráciu a predajňu na Vŕšku zavreli, a tak sa miestnym najmä v oblasti nakupovania potravín výrazne skomplikovalo bývanie.

„Už niekoľko rokov ponúkame túto nehnuteľnosť na predaj a bolo to i na našej webovej stránke. Za tú dobu sa objavilo viac kupcov, s ktorými sme rokovali. Ale vždy nastala nejaká prekážka, ktorá zabránila predaju. Až s posledným záujemcom, firmou Jožko Farmárik, s.r.o., sme sa dohodli a prevádzku v predajni sme ukončili 26. augusta,“ uviedol predseda predstavenstva COOP Jednota Trnava, Bohuslav Uváčik.
Podľa neho boli hlavným dôvodom ukončenia prevádzky s následným odpredajom ekonomické dôvody, začínajúce klesajúcim maloobchodným obratom a hospodárením predajne za posledné roky a končiace technickým stavom celej budovy.
Obyvateľom „starých“ Piešťan k dispozícii zostala len pekáreň na Šindelárovej ulici, kde si kúpia iba základné potraviny. „Na otázku, či v tejto lokalite plánujeme zriadiť iné potraviny, nevieme s určitosťou odpovedať. Ak by k tomu aj prišlo, nebude to v najbližších rokoch,“ dodal B. Uváčik. Miestnym tak zostáva len nákup v malej predajni, prípadne hypermarket vzdialený stovky metrov.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín