Kino Fontána zmodernizuje svoje hľadisko

  • Spravodajstvo
  • 5. apríla 2017, 07:16
  • Autor:J. Vojčiniak


Piešťanské kino Fontána vybavia modernými a pohodlnými sedadlami. Vynovenie interiéru bude i vďaka príspevku od štátu, nakoľko polovicu zo sumy 62-tisíc eur uhradí dotácia, o ktorú sa mestské kultúrne stredisko (MsKS) uchádza. Ďalších 21-tisíc eur zaplatí MsKS z vlastných prostriedkov a desiatimi tisícmi prispeje radnica z rozpočtu mesta.

Túto informáciu i žiadosť o vyčlenenie prostriedkov z mestskej pokladnice predniesla na zastupiteľstve vo štvrtok 30. marca riaditeľka MsKS Marta Jurčová. I keď poslancov a vedenie mesta oboznámila s dvomi verziami na zvýšenie pohodlia návštevníkov kina Fontána, poslancom sa pozdávala drahšia alternatíva.

Pri lacnejšej by došlo iba k výmene sedákov, pričom konštrukcia sedačiek vrátane operadiel by ostala pôvodná. Pri drahšej verzii v hodnote 62-tisíc eur kompletne vymenia 262 sedadiel hlavného hľadiska vrátane koberca. „Otvory v koberci korešpondujú so súčasnou konštrukciou sedadiel. Po ich výmene by tie nové nesedeli s pôvodným rozmiestnením kotvenia a v koberci by po starých ostali diery,“ zdôvodnila toto riešenie M. Jurčová.

Poslancom sa takéto riešenie pozdávalo, a keďže M. Jurčová predniesla svoju požiadavku až v bode rôzne, v ktorom sa v zmysle rokovacieho poriadku nesmú prijímať uznesenia, ktoré by mali dopad na mestský rozpočet, tak sa spoločne zhodli na tom, že hlasovaním tomuto zámeru vyjadria podporu a odporučia vedeniu radnice pripraviť na najbližšie zastupiteľstvo návrh na zmenu rozpočtu mesta a požadovanú sumu v prospech kina Fontána vyčleniť.

Piešťanské kino tak zrejme už čoskoro vybavia pohodlnými sedadlami, akú sú v moderných viacsálových kinách. Sedačky pochádzajú od renomovaného španielskeho výrobcu takýchto vybavení kín. Ich konštrukcia je z tvrdeného plastu bez použitie kovových či drevených konštrukčných prvkov. Farba poťahu ostane modrá, aby zapasovala do súčasného interiéru kina a ladila s hľadiskom po stranách pódia a za filmovým plátnom. Tie totiž zostávajú pôvodné. Výmena je plánovaná na letné mesiace, keď je záujem o filmové predstavenie, ale i kultúrne podujatia zo strany verejnosti minimálny.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 4. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf