Kauza: Primátor otázky poslancov nevysvetlil

  • Spravodajstvo
  • 24. marca 2015, 08:28
  • Autor:Ján Karásek

Členmi bezpečnostnej komisie sú interní zamestnanci, nechal sa počuť primátor Piešťan
Miloš Tamajka. Keď z pléna opakovane zaznela otázka, či viceprimátor, ktorý nie je pracovníkom mesta, môže byť členom takejto komisie, po niekoľkých vyhýbavých odpovediach
prevzal iniciatívu sám zástupca primátora Michal Hynek a vyhlásil: „V súlade s internými normami a zákonom môžem byť členom.“ Ani o takéto momenty nebola núdza na rokovaní piešťanského mestského zastupiteľstva vo štvrtok 19. marca.

Poslanci sa na ňom zaoberali aj kauzou podozrenia s manipuláciou a únikom informácií z radnice, o ktorej ako prvý informoval Piešťanský týždeň. M. Tamajka sa hneď v úvode rokovania snažil upokojiť situáciu tým, že k žiadnemu bezpečnostnému incidentu vlastne ani neprišlo. Podľa jeho slov sa ku kontrole rozhodol aj po stretnutí s občanmi, ktorí mu predostierali podozrenia zo zneužívania informácií i klientelizmu. „Boli to podnety od občanov. Ja som k tomu musel pristúpiť, lebo som primátor zodpovedný, nemôžem sklopiť oči a uši a tváriť sa, že sa ma to netýka,“ uviedol M. Tamajka. Dodal, že ak sa niekomu robí kontrola, nie je to príjemný pocit a vždy sa nájde niekto, kto sa bude sťažovať a snažiť sa o medializáciu.
Primátor poslancov informoval, že bezpečnostný audit stále prebieha a zatiaľ neprišlo k žiadnemu pochybeniu. K jedinému došlo, len keď sa v Piešťanskom týždni dočítal, kto má prístup k bezpečnostným kódom. „Tuná už prišlo k hrubému porušeniu v rámci bezpečnostnej smernice. Obyvateľ takéto niečo nemôže vedieť, vedeli sme to iba traja ľudia. Tu už možno tvrdiť – áno, došlo k pochybeniu.“ Svojimi slovami poslancov zjavne nepresvedčil, pretože po prerokovaní všetkých bodov musel približne v hodinu trvajúcej diskusii čeliť paľbe otázok.
Ako prvý do nej vstúpil Jozef Malík (NEKA) s dvomi návrhmi na prijatie uznesenia: aby zastupiteľstvo poverilo hlavného kontrolóra mesta na prešetrenie vzniknutej situácie v súvislosti s únikom informácií zo servera úradu a zároveň, aby mesto zabezpečilo, aby nebol vymazaný záznam z kamerového systému radnice zo 7. marca.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 24. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava