Karneval spojil všetky deti

  • Nezaradené
  • 24. februára 2017, 09:42
  • Autor:Dáša Dzurechová/am

Hovorí sa, že dobro stojí za nasledovanie. Tak aj Materské centrum Úsmev z Piešťan spolu so Slovenskou spoločnosťou pre spina bifida sa rozhodli pokračovať v tom, s čím začali minulý rok. Integrovaný karneval pre zdravé deti a pre deti so špeciálnymi potrebami nachádza pomaly, no iste svoje pevné miesto v podvedomí ľudí a v kalendári akcií pre deti. Zorganizovali ho aj v sobotu 18. februára v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Piešťanoch.

Ako už býva zvykom pri akciách z dielne MC Úsmev, opäť bolo veselo a podujatie bolo väčšie, lepšie a dokonalejšie. Deti sa mohli vyblázniť nielen v tanci, ale aj pri rôznych sprievodných akciách, ľahkých pohybových hrách či v dielničkách šikovných rúk. Alebo len tak si zašantiť v bazéne s loptičkami. 

Móda nepatrí len na predvádzacie móla, ale i na karneval, čím presviedčali najmenší. To, že kráčajú s dobou, ukázali v kostýmoch Elsy z Ľadového kráľovstva či neposednej nezbednice Máše z rozprávky Máša a medveď. Bola to naozaj pastva pre oči. 

Zahanbiť sa však nenechali ani organizátori. Postavičky z Tučniakov z Madagaskaru, Ľadového kráľovstva, Robinsona Crusoa alebo Indiánskych rozprávok vítali všetky prichádzajúce ratolesti. Pomáhali i študenti z Gymnázia Pierra de Coubertina, ktorí robili výbornú náladu, dotvárali atmosféru a doslova sa s deťmi bláznili. Stačili držať s deťmi krok v ich neskutočnej nevyčerpateľnej energii. Okrem toho, že dôstojne hájili meno školy, všetkým ukázali, že aj dnešná generácia mladých má v sebe obrovský potenciál robiť niečo pre iných. Možno ich stačí len osloviť a trochu nasmerovať, no to už je skôr informácia pre nás skôr narodených.

Karneval MC Úsmev spájal ľudí, deti. Kto prišiel, videl, ako sa deti bavia medzi sebou bez predsudkov. Neexistujú hranice, nie sú deliace čiary, je len rovnocenný parťák, ktorý, ak zakopne, pomôžeme mu vstať. To je to, čo sa máme učiť aj my dospelí od našich detí.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 7, ktoré je v predaji od 21. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek