Ihrisko Žihadielko pravdepodobne vyhráme!

  • Spravodajstvo
  • 3. marca 2017, 11:01
  • Autor:am

Vyše mesiaca Slováci hlasovali za výhru nového detského ihriska Žihadielko. V druhej kategórii Piešťany viedli s náskokom približne tisíc hlasov, no i keď ku koncu mierne poľavili, výhru hracích prvkov pre deti si azda zabezpečili. Definitívne sa to dozvieme až po skončení hlasovania, pričom posledný deň na zmenu stavu je utorok 28. februára.

Dlhé týždne Piešťany viedli s náskokom niekoľko stoviek hlasov oproti v poradí druhým Leviciam, ba dokonca asi o 30-tisíc hlasov predbehli tretie Komárno. „V súčasnosti je zakryté priebežné poradie jednotlivých súťažiacich samospráv, tak sme v napätí a hlasujeme ďalej. Pevne veríme, že ihrisko Žihadielko naozaj skončí v Piešťanoch,“ uviedla Eva Bereczová, hovorkyňa mesta Piešťany.

Radnica pritom na podporu hlasovania o 87-tisícové ihrisko denne zdieľala fotografiu počtu hlasov, dokonca i v meste nechala rozvešať plagáty a zaplatila 360 eur za vytvorenie propagačného videa. „Veľmi sa tešíme z toho, že tentoraz sa Piešťanci naozaj zomkli a poctivo hlasovali. Hoci detské ihriská stavia priebežne aj mesto, tento rok vďaka ich aktivite a ich hlasom pribudne (hádam) aj jedno navyše,“ povedala hovorkyňa na margo aktivity obyvateľov.

Ak sa teda za týždeň hlasovania, počas ktorého bolo poradie skryté, nič nezmenilo, Piešťanci nové ihrisko napokon vybojovali. Nie je pritom smerodajné, či sa v hlasovaní kúpeľné mesto umiestni na prvom alebo druhom mieste vo svojej kategórii, pretože vyhrávajú prvé dve samosprávy. Žihadielko po úspešnom zakončení hlasovania pribudne obyvateľom južnej strany mesta. „Ešte pred hlasovaním sme spoločnosti zaslali dve alternatívy, kde by ihrisko v prípade víťazstva mohlo stáť – Vážska ulica a Ulica F. E. Scherera. Zatiaľ sme neurčili, v ktorej lokalite aj skutočne vyrastie, ale bude to jedna z týchto dvoch,“ prezradila E. Bereczová.

Lokality vyberali podľa správy o stave detských ihrísk, ktorú v minulom roku vypracovali v Službách mesta Piešťany. Vtedy vytypovali podľa počtu detí v daných častiach, kde by mohli vzniknúť centrálne, no väčšie a atraktívnejšie areály pre deti.

Staré ihriská, ktoré už v súčasnosti nespĺňajú nové bezpečnostné kritériá, majú byť časom odstránené. Rovnako to bude aj v prípade výstavby Žihadielka. „Ihriská sú plánované v lokalitách, kde v súčasnosti stoja staré a nevyhovujúce detské ihriská. Zatiaľ sme nerozhodli, buď bude staré ihrisko najprv odstránené a na jeho mieste postavené Žihadielko, alebo Žihadielko najprv postavíme vedľa starého ihriska, ktoré odstránime až potom,“ skonštatovala hovorkyňa. Podľa jej informácií by však túto novú detskú plochu mali postaviť ešte v tomto roku, pravdepodobne v letných mesiacoch.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 8, ktoré je v predaji od 28. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava