Hynekovo podnikanie má vážne trhliny

  • Spravodajstvo
  • 25. októbra 2017, 07:45
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Piešťanskému poslancovi a exviceprimátorovi, zároveň aktuálne aj kandidátovi na krajského poslanca za stranu Borisa Kollára Sme rodina Michalovi Hynekovi, sa v jeho podnikaní príliš nedarí. Ešte v máji tohto roka si otvoril cestovnú kanceláriu, no neprešlo ani šesť mesiacov a už sa mu na hlavu valia nezaplatené účty.

A práve jeho podnikateľský zámer bol podľa jeho vtedajších vyhlásení aj dôvodom, prečo sa vzdal pozície viceprimátora. Dnes ho jeho obchodní partneri prirovnávajú k podvodníkom z ulice.
Na internete sa začala šíriť informácia o cestovnej kancelárii Michala Hyneka v nasledujúcom znení: „Máte, prosím vás, niekto skúsenosti s Trendy Travel Slovakia, s. r. o.? Objednali si u nás zájazd, za ktorý nezaplatili. Aby dostali pokyny, deň pred nástupom na pobyt nám zaslali údajnú kópiu prevodného príkazu, ale peniaze nám nikdy neprišli. Keď sme ich kontaktovali, vyhovárali sa, že sú akurát v zahraničí a že všetko vyriešia o týždeň po návrate. Odvtedy prešli skoro dva mesiace a nereagujú na naše emaily a ani telefonáty,“ uvádza vo svojom statuse na sociálnej sieti cestovná kancelária CK Juventour z Košíc.
A ďalej táto cestovka rozvádza: „Ak by to bol nejaký podvodník z ulice, tak ma to ani neprekvapí, ale Michal Hynek je verejne činná osoba. To ani naoko sa politici nesnažia pôsobiť ako slušní podnikatelia?!“

Sťažnosť cestovnej kancelárie CK Juventour zverejnená na sociálnej sieti na podnikanie bývalého viceprimátora Michala Hyneka.

Kontaktovali sme preto uvedenú kanceláriu s otázkou, či je to naozaj ich vyjadrenie a či nejde len o falošnú stránku. „Je to tak, ako uvádzame. Na základe tohto nášho vyjadrenia na sociálnej sieti sa nám prihlásili aj iné cestovné kancelárie, čo majú obdobné skúsenosti,“ informovala nás Gabriela Šklar Pavlová, riaditeľka košickej cestovnej kancelárie CK Juventour.
Požiadali sme o vyjadrenie M. Hyneka po ukončení minulotýždňového stretnutia členov mestskej komisie pre bezpečnosť a verejný poriadok, ktorej predsedá. „Nemám informácie o tomto probléme, neviem sa k tomu teraz vyjadriť. Odpoviem vám prostredníctvom emailu,“ povedal Hynek.
Od stredy 18. októbra, keď nám odpoveď prisľúbil, však prešlo už niekoľko dní a odpovede sme sa nedočkali.
Kandidáti do krajských zastupiteľstiev Kollárovej strany Sme rodina na pútačoch uvádzajú slogan: „Nikto nás nedrží za gule.“ No zdá sa, že v prípade Hyneka to až tak nebude pravda. Za to, čo sa v slogane píše, ho držia dlžoby z jeho evidentne neúspešnej podnikateľskej kariéry.

Na bilbordoch strúha Hynek machra, no k problémom sa chlapsky postaviť nedokáže.

Hynek sa však svojím zvláštnym ponímaním podnikania nepredviedol po prvýkrát. Pred siedmimi rokmi spolu so svojím kamarátom Tiborom Nyitrayom založili spoločnosť eSeminarky.sk, ktorá sa venovala vypracovávaniu bakalárskych a diplomových prác pre študentov – podvodníkov. Neskôr firma zanikla, podľa obchodného registra jej zlúčením.
Vo svojej práci pri výrobe falošných diplomoviek však mienila táto dvojica pokračovať prostredníctvom dnes už nejestvujúcej firmy Stout & Sublime. V auguste tohto roka zanikla dobrovoľným výmazom z obchodného registra. V časoch svojho pôsobenia však na svojej webovej stránke písanej v angličtine ponúkala obdobný rozsah podnikateľskej činnosti ako v časoch ich pôsobenia v eseminárkach.
A keďže aj táto firma zanikla a Hynekova cestovná kancelária sa po uši topí v dlhoch, zdá sa, že sa tento kandidát na krajského poslanca a neúspešný podnikateľ upol na zarábanie si na živobytie prostredníctvom politiky.
V posledných parlamentných voľbách mu to na straníckej kandidátke hnutia Sme rodina nevyšlo, skončil na nepostupovej pozícii. Ako piešťanský viceprimátor skončil svoje pôsobenie na jar tohto roka, a tak sa snaží do vyššieho „levelu“ politiky preniknúť aspoň ako radový krajský poslanec.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín