Hudobný tip – Majerníkovej tri nezabudnuteľné albumy

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. augusta 2017, 08:45
  • Autor:Michael Papcun

V rubrike Hudobný tip predstavujeme albumy, ktoré stoja za vypočutie. Či už ide o známe, neznáme, alebo neprávom prehliadané tituly, vždy sa snažíme nachádzať svojské, unikátne odklony od bežnej produkcie.

Nebyť tragickej smrti frontmanky, speváčky a textárky Alžbety B. Majerníkovej, z bratislavského kvarteta Noisecut mohla byť emblematická hviezda slovenskej indie scény, nezaostávajúca za celoeurópskymi štandardmi. Napriek svojmu predčasnému koncu po sebe zanechali tri nezabudnuteľné albumy. Posledným a hudobnícky najsebavedomejším je Háj & Lov z roku 2011.
Album je po zvukovej aj obsahovej stránke miestami až prekvapivo premenlivý. Nestály mix gitár a elektronických zvukov prechádza zo svižných pasáží, odovzdávajúcich sa čiperným basovým rytmom, do éterických spomalení, pripomínajúcich atmosféru skorých rán.
Bilancujúcimi sú pre skupinu Majerníkovej charakteristické texty, vynárajúce sa spopod hustého hudobného oparu. Majerníkovej verbálna obrazotvornosť, cit pre metaforu je akýmsi „ursinizmom“ v prostredí a podmienkach indie-popovej scény.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava