Hľadá sa riaditeľ bytového podniku!

  • Spravodajstvo
  • 27. marca 2017, 21:17
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Hľadá sa riaditeľ bytového podniku. Ale ak by ste dúfali, že na takýto krok, na ktorý piešťanskí poslanci vyzývajú primátora Miloša Tamajku už tri mesiace, zvolí radnica transparentný postup s prípadným jasne viditeľným oznamom na internetových stránkach, ktoré má mestský úrad k dispozícii, alebo oznamom v periodickej tlači, ste na veľkom omyle. Veď ako súčasný konateľ bytového podniku Pavol Vermeš minulé leto na mestskom zastupiteľstve verejne prezentoval, že zo slova transparentnosť sa mu zdvíha žalúdok, tak presne v tom duchu pri zverejnení tohto oznamu aj konal.

Oznam o tom, že bytový podnik hľadá nového riaditeľa, nájdete len hlboko ukrytý na záložke internetovej stránky bytového podniku. A tak sme sa rozhodli napísaním tohto článku zabezpečiť akú-takú verejnú dostupnosť tomuto dôležitému oznamu.

Spôsob, akým informácia o hľadaní riaditeľa bola zverejnená, jednoznačne javí znaky „nástenkového“ tendra z obdobia, keď bol Ján Slota vo vláde a v ktorom v súčasnom období padli už na súde prvé žaloby. A pri tomto neslávne známom tendri, keď súťaž za milióny vypísali na nástenke ministerstva, sa blysol aj zástupca rodiny Vermešových jeho verejným obhajovaním, ale i nedávno svojím výstupom v regionálnej televízii. Zrejme takýmto čisto formálnym a maximálne ukrytým spôsobom zverejňovania informácií sa inšpiroval pri hľadaní riaditeľa aj P. Vermeš.

Ani samotný text požiadaviek kladených na budúceho šéfa mestskej eseročky princíp transparentnosti príliš nespĺňa. A to nielen jeho zastrčením hlboko do záložky webstránky bytového podniku, ale i vetou v závere, že bližšie informácie sa možný záujemca dozvie na e-mailovej adrese personálnej agentúry, ktorá za bytový podnik riaditeľa hľadá. A tak je evidentné, že podľa tejto vety nebudú stáť uchádzači rovnocenne pri výbere proti sebe, ale až agentúra rozhodne, komu aké ďalšie informácie pred výberom poskytne.

A prípadní záujemcovia sa vôbec nemusia obávať, že na vzdelanie pre šéfa dvojmiliónovej mestskej spoločnosti sú prísne kritériá. Uchádzačovi bohato postačí maturita a tri roky praxe v odbore. To však spĺňa aj súčasný konateľ, nakoľko, ako sám verejne vyhlásil, na potrubnom hospodárstve v neďalekej „atómke“ nejaký rok odkrútil a má z tých čias aj dva výučné listy.

Čo teda primátor Miloš Tamajka mestským poslancom prisľúbil, že budú súčasťou transparentného výberu riaditeľa, to nesplnil.  

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 28. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava