Hasiči z Lúky dostali nové auto

  • Spravodajstvo
  • 3. augusta 2017, 06:59
  • Autor:am

Členovia Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) Lúka, miestni, ale aj obyvatelia okolitých obcí majú dôvod na radosť. V piatok 21. júla si hasiči slávnostne prevzali nové špeciálne vozidlo, darovanú cisternu LIAZ 101.860 CAS K25. Takéto auto majú najbližšie dobrovoľníci z Vrbového a Trenčianskej Teplej.

Hasičské vozidlo, ktoré odvezie nielen nádrž plnú vody, ale aj deviatich hasičov, darovala dobrovoľnému zboru spoločnosť Vertiv Slovakia. Keďže obec Lúka činnosť zboru a nákup vozidiel finančne nepodporuje, hasiči disponujú len vlastnými peniazmi. „Požiadali sme o bezplatný prevod, ktorému firma vyhovela. Ponúkli sme im spoluprácu, reprezentáciu v Západoslovenskej hasičskej lige, účasť na oslavách Medzinárodného dňa detí a podobne,“ uviedol veliteľ DHZ Marián Kriško.

Dobrovoľní hasiči z obce Lúka pomáhajú v okresoch Piešťany i Nové Mesto nad Váhom.

Na oplátku môžu hasiči auto využívať. „Je to pomoc nielen pre občanov Lúky, ale aj okolia. Sme na rozhraní okresov Nové Mesto nad Váhom a Piešťany, takže to berieme tak, že budeme nápomocní v oboch,“ skonštatoval M. Kriško. Ten považuje auto za veľký posun vpred.

Obec Lúka nákup novej techniky nepodporuje, vraj z finančných dôvodov. Členovia DHZ preto sami financujú prevádzkové náklady, technické i emisné kontroly vozidiel, poistenia. Úrad prepláca len palivo v prípade zásahu priamo v obci, poskytuje im tiež ihrisko a podporuje ich v účasti v Západoslovenskej hasičskej lige. „Najväčší problém je, že nemáme garáž pre dve nákladné autá,“ prezradil M. Kriško. Projekt na výstavbu zbrojnice je pripravený a chceli by sa s pomocou obce zapojiť do výzvy o 30-tisíc eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava