Druhú etapu rekonštrukcie stihli skôr

  • Spravodajstvo
  • 13. júna 2017, 14:17
  • Autor:vd

Práce im idú od ruky. Druhú zo štyroch etáp kompletnej rekonštrukcie Sládkovičovej ulice, od Hollého popri Záhradnej až po Chalupkovu ulicu, stavbári asfaltovali v piatok 9. júna. Hotové boli priľahlé chodníky, nájazdy aj obrubníky. Dovtedy rozbitá piešťanská ulica sa zmenila na nepoznanie. Chybou krásy sú už len ponechané stĺpy elektrického vedenia s káblami ťahanými vo vzduchu.

V minulom týždni sa intenzívne pracovalo na úprave ďalšej časti vetvy komunikácie. Vydláždené boli chodníky k Rastislavovej ulici, stavbári kládli do vykopaných rýh na okraji prašnej cesty obrubníky smerom k vetve s Hodžovou. Na Školskej i Rastislavovej ulici vysypali nakladače kopy jemného podkladového štrku.

Prvú obnovovanú časť, takzvanú štvrtú etapu, ktorá zahŕňa časť ulice od križovatky s Teplickou až po križovatku s Hollého ulicou, začali stavbári robiť 20. apríla. Rekonštrukcia tohto úseku i jeho uzavretie pre dopravu trvala štyri týždne. Ďalšie etapy mali tiež pozostávať zo štvortýždňových intervalov.

Nasledujúce týždne obnovovali komunikáciu po už uvedenú križovatku s Chalupkovou. Tu boli o niečo rýchlejší, stihli to za tri a pol týždňa. Plánovaný cyklus štyroch týždňov im pravdepodobne zaberie rekonštrukcia časti po Hodžovu ulicu a poslednú kvartu si vyčlenili na úsek po križovatku s Ulicou Dominika Tatarku. Predpokladaný termín ukončenia prác je 18. august. Mesto táto investičná akcia vyjde na 770-tisíc eur, ktoré zaplatí z nového úveru.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín