Do mestskej tenisovej haly stále zateká

  • Spravodajstvo
  • 28. augusta 2017, 12:11
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Strecha tenisovej haly, ktorá je vo vlastníctve mesta, netesní a voda ničí jej interiér. Napriek tomu, že poslanci schválili v rozpočte na rok 2017 financie na jej opravu, mesto za osem mesiacov nezabezpečilo ani len projekt na jej rekonštrukciu. Tenistom tak hrozí, že v zatekajúcej hale budú musieť fungovať i nasledujúcu zimu a voda im bude naďalej tiecť na hlavu.

Tenisová hala na Ulici Emila Beluša bola postavená v 90. rokoch minulého storočia. Odvtedy do jej opravy mesto výraznejšie neinvestovalo. Tenisový klub, ktorý ju využíva, si väčšinou nedostatky odstraňoval z vlastných prostriedkov.
Situácia však už začala byť neúnosná a pre zatekajúcu strechu je už poškodený i vnútorný interiér, ktorý stál tenisový klub nemalé financie. Najmarkantnejšie je to vidieť na povrchu dvorca, ktorý je v dôsledku dažďovej vody vydutý. A keďže odhadovaná cena rekonštrukcie strechy sa vyšplhala až na 70-tisíc eur, tenisti požiadali mesto, aby si svoj majetok opravilo.

Zatekajúca voda znehodnocuje povrch tenisového kurtu.

Mestské zastupiteľstvo žiadosti vyhovelo a v rozpočte na rok 2017 vyčlenilo na tento účel patričný objem peňazí aj so sumou potrebnou na spracovanie projektu rekonštrukcie, čo v obvyklosti býva desať percent z odhadovanej investície. Radnica sa aj do obstarávania dodávateľa projektu rekonštrukcie strechy tenisovej haly pustila, no podľa našich informácií pri vyhodnotení predložených ponúk vybrali víťaza podľa ceny. A tak uspel projektant, ktorý dal ponuku o viac ako polovicu nižšiu než zvyšní uchádzači.
Zarážajúce však na tomto obstarávaní je, že víťaz ani netušil, čoho sa rekonštrukcia týka. Po obhliadke haly od vyhotovenia projektovej dokumentácie odstúpil. Oficiálne pre zlý zdravotný stav.
Od začiatku roka prešlo už osem mesiacov, blíži sa zima, zatekajúca strecha znehodnocuje drahý interiér a mesto je v realizácii opravy strechy opäť na začiatku.
V akom štádiu je zadanie vypracovania projektovej dokumentácie a následná oprava strechy, mesto pred občanmi tají. Na nedostatok peňazí sa vyhovárať nemôže, v rozpočte je v kategórii šport vyčlenených 1,5 milióna eur. Z nich sa doteraz vyčerpalo iba 20 percent. Plánuje tieto peniaze mesto minúť na niečo iné ako na opravu strechy?

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava