Detské ihrisko na Vodárenskej radnica zrušila

  • Spravodajstvo
  • 31. augusta 2016, 08:47
  • Autor:am

Nových detských prvkov na najväčšom piešťanskom sídlisku či v centre mesta pribúda, v okrajovej časti mesta naopak majú po novom o ihrisko menej. Mesto sa rozhodlo odstrániť hracie prvky, donedávna sa nachádzajúce na križovatke ciest Vodárenská, Kláštorská a Jánošíkova.

Podľa známych informácií si toto detské ihrisko „vybudovali“ sami občania, priniesli si tam nevyužívané hracie prvky. „Aj chodníky sa majú budovať tam, kde ich ľudia prirodzene vychodili. Veď tam vznikajú najlepšie cesty. Nehralo úlohu, či tam bol jeden hrací prvok alebo desať, ale keď tam deti chodili a trávili tam voľný čas, bolo dobré sa o priestor starať,“ povedal Peter Jančovič, ktorý za oplotenie ihriska interpeloval ešte na májovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Z radnice však prišla nelichotivá odpoveď, ihrisko sa rozhodli zrušiť. „Je to zvláštna reakcia, negatívny spôsob vnímania. Veď môžu byť aj dve ihriská vedľa seba, ak ich ľudia budú využívať. Čo je na tom zlé? Dajme tam nové prvky a budú mať dve ihriská, ale nie hneď pristupovať k rušeniu,“ zamyslel sa poslanec.

„Na križovatke ulíc Vodárenská a Kláštorská sa nachádza detské ihrisko na parcele vo vlastníctve Mesta Piešťany, ktoré nie je evidované v majetku mesta. Podľa dostupných informácií ho vybudovali miestni obyvatelia z prvkov, ktoré boli vyradené pri budovaní iných ihrísk.

Bolo zriadené bez vedomia a povolenia mesta a tieto prvky nie sú pre deti bezpečné. Vzhľadom na skutočnosť, že na Vodárenskej ulici sa pred bytovým domom nachádza novovybudované detské ihrisko, nie je dôvod na zachovanie tohto. Na Služby mesta Piešťany bude podaná žiadosť o odstránenie hracích prvkov,“ informovala Eva Bereczová, hovorkyňa mesta Piešťany.

Radnica už žiadosť stihla poslať, minulý týždeň už na mieste zostal len kolotoč a pozostatok po hojdačke zalepený bezpečnostnou zákazovou páskou. Ako nám potvrdila i tamojšia mamička, obyvatelia tejto časti mesta majú po novom k dispozícii už len jediné ihrisko.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava