Deň zdravia bol o pomoci ľudom v chorobe

  • Spravodajstvo
  • 9. októbra 2017, 02:31
  • Autor:Juraj Machovič

V dopoludňajších hodinách v sobotu 7. októbra mali šancu spoločnosti, združenia i zväzy prezentovať svoje produkty a služby.

Akcia organizovaná pod záštitou mesta a Mestského kultúrneho strediska v Piešťanoch sa uskutočnila v exteriéri a interiéri Kina Fontána. Pre ľudí boli prichystané informačné letáky, brožúry a knižky pri každom jednotlivom stole prezentujúceho.
Jednu prezentačnú plochu malo aj Občianske združenie Hospic Matky Božej, ktoré ponúka pre imobilných ľudí rôzne zdravotné pomôcky, dekubitné matrace a polohovateľné postele na zapožičanie.

Deti si zvyšok dňa nechali namaľovať na tvár masky.

Výskumný ústav rastlinnej výroby vystavoval liečivé a aromatické rastliny a poskytoval informácie o svojom aktuálnom dianí vo výskume obilnín.
Tejto akcia sa zúčastnila aj Liga proti rakovine, ktorá sa zameriava na prevenciu pred ochorením, pomoci onkologickým pacientom a je aj známa verejnoprospešnou zbierkou Deň narcisov.
Dávku zábavy ponúkol jumping.

Priaznivci východných náboženstiev, presnejšie hinduizmu, boli informovaní o možnostiach cvičenia jogy v Piešťanoch Spoločnosťou Slovensko – Indického priateľstva.
Vo vonkajších priestoroch pred Kinom Fontána boli pre návštevníkov s deťmi prichystané aj zábavné atrakcie. Deti si mohli zaskákať na trampolíne s poistnými popruhmi a niektoré si na zvyšok dňa dali namaľovať na tvár rôzne obrázky. Na záver akcie vystúpila hudobná skupina Dixieland zložená s členmi zo Základnej umeleckej školy na Teplickej ulici. Koncert trval približne 45 minút a odzneli na ňom známe svetové skladby.
Sušené liečivé a aromatické rastliny.

Hudobná skupina Dixieland zložená zo žiakov Základnej umeleckej školy.

Celkovo prezentujúci ponúkali množstvo hodnotných a nápomocných informácií ako si udržať zdravé telo a nepodľahnúť rôznym chorobám, ktoré na nás číhajú z nezdravého životného štýlu v dnešnej uponáhľanej dobe, kde zabúdame na samých seba a starostlivosť o telesnú schránku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj