Čím je tak vyťažený primátor?

  • Spravodajstvo
  • 20. marca 2015, 12:52
  • Autor:Ján Karásek

V slušných spoločnostiach býva zaužívaným a dobrým mravom, že osoba, ktorá sa ujala kormidla nejakého úradu, sa necháva na pokoji symbolických sto dní. Piešťanský týždeň sa snaží toto nepísané pravidlo dodržiavať. Nezaraďuje sa medzi tých nespokojencov, ktorí chcú po výmene kresiel vidieť výsledky ak nie dnes, tak najneskôr do troch dní.

Milošovi Tamajkovi zavesili okolo krku primátorské insígnie 11. decembra minulého roka. Osobne som ho neoslovil s jedinou otázkou nasledujúceho štvrť roka. Keď sa cifra začala blížiť k stovke, bol čas pripravovať si otázky na obsiahly rozhovor s pracovným názvom Sto dní primátora. A bolo ich veru dosť, veď v poslednej dobe sa toho na radnici veru zomlelo nie málo. Niektoré z nich boli očakávateľné, niektoré možno viac na telo…
Týždeň pred koncom februára som poslal na radnicu žiadosť. Upozorňujem, že v tom čase sa mi ani nesnívalo, že nad radnicou sa rozprestrie vážny tieň podozrenia, o ktorom píšeme na stranách 1, 2 a 6 tohto čísla, a pravdepodobne o tom nemal tušenia ani samotný M. Tamajka.
Druhého marca som termín urgoval. Primátorovo rozhodnutie padlo na piatok. Deň pred stretnutím som dostal SMS-ku od hovorkyne mesta, ktorá sa v mene primátora ospravedlnila a stretnutie sme presunuli niekedy na ďalší týždeň. Neprekážalo mi to, hlava mesta nie je Janko Vyskoč a do jeho práce musí vkĺzať množstvo nečakaných povinností.
Šiesteho marca som sa opäť pripomenul e-mailom. Nebudem zdržiavať, stretnutie nakoniec padlo na stredu 11. marca. Nasledujúci týždeň v utorok sa rozhovor presunul o hodinu neskôr. Neprekážalo mi to, šéf mesta nie je, atakďalej, skráťme to: V stredu ráno som si termín nechal potvrdiť, odpoveď bola kladná. Asi hodinu pred stretnutím mi E. Bereczová oznámila, že primátorovi došlo do toho niečo „osobné“. Otázky vraj nech pošlem e-mailom.
Rešpektujem zaneprázdnenosť M. Tamajku. Piešťanský týždeň však čítava tisíce ľudí a v jeho mene som mu ponúkol možnosť prezentovať a obhajovať na celej novinovej strane svoje kroky, čo si žiada iný priestor než e-mailovú konverzáciu. Ďalšiu ponuku som zrušil. Šéf mesta má pravdepodobne dôležitejšie priority, ako informovať občanov mesta.
Zostáva mi veriť a Piešťancom tiež, že jeho pracovná nasadenosť sa čoskoro odrazí vo výsledkoch. Dúfam však, že ten posledný zrušený termín neznamenal, že to „osobné“ M. Tamajku neznamenalo, že bol vyťažený zisťovaním „osobných vlastností“ svojich podriadených.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 17. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela