Chtelnica je jasný favorit, Dubovany sa ale nevzdávajú

  • Šport / Futbal
  • 2. augusta 2017, 15:26
  • Autor:

Sobotný štart siedmej futbalovej ligy ponúkne hneď na úvod zaujímavé stretnutia. Jedným z nich bude duel TJ Družstevník Chtelnica – OŠK Dubovany, ktorý sa uskutoční o 17. hodine. Piešťanský týždeň ešte pred samotným štartom súťaže zmapoval, aké novinky sú v táboroch oboch spomenutých tímov a oslovení zástupcovia nám prezradili, ako sa na vzájomný zápas pripravujú.

Chtelnica chce hrať atraktívny futbal


TJ Družstevník Chtelnica privíta v prvom kole siedmej ligy na domácej pôde futbalistov Dubovian. Ambiciózny tím bude chcieť od začiatku sezóny raziť taktiku útočného futbalu a chce na tom stavať už v prvom stretnutí. Pred novou sezónou sa Družstevníku podarilo zlanáriť späť do svojich radov brankára Juraja Pavelského. O tom, ako sa na prvý zápas v Chtelnici pripravujú, nám porozprával hrajúci vedúci mužstva Rastislav Piešťanský.

Futbalisti TJ Družstevník Chtelnica sa plánujú prezentovať útočným futbalom s dominanciou v držaní lopty.

Chtelnickí futbalisti majú za sebou mesačnú letnú prípravu a pred štartom novej sezóny sú plní očakávania. Napriek trom prehrám z prípravných zápasov sú naladení pozitívne a chcú to preniesť aj do štartu súťaže. „Letná príprava prebiehala od 1. júla s dostatočným počtom hráčov na tréningoch vzhľadom na dovolenkové obdobie. Stihli sme odohrať tri priateľské stretnutia prevažne s mužstvami z vyšších súťaží. Napriek tomu, že sme všetky zápasy prehrali najtesnejším rozdielom, tréner bol s prejavom hry spokojný hlavne v druhých polčasoch, keď sme vždy súpera herne predčili. To znamená, že mužstvo má kondičné a mentálne prednosti,“ povedal R. Piešťanský, ktorý prezradil aj novinky z „kuchyne“ chtelnického celku: „Najväčšou zmenou je príchod skúseného brankára Pavelského z Dolného Lopašova. Trénerom aj naďalej zostava Maroš Bogora, ktorému sa za posledné roky podarilo na hráčov preniesť svoje bohaté futbalové skúsenosti a cítiť to hlavne v útočnom prejave mužstva.“
Siedmu ligu odštartujú Chtelničania na domácej pôde proti Dubovanom a mali by byť papierovým favoritom. Do stretnutia pôjde šiesty celok uplynulého ročníka s taktikou, ktorú sa snažia v tíme presadzovať už dlhšiu dobu. „Našou taktikou je držanie lopty a útočný štýl hry, ktorý je atraktívny pre divákov. Na prvý zápas sa pripravujeme ako vždy. S rešpektom ku kvalitám súpera, ale s cieľom vnútiť mu náš herný štýl a dominovať v držaní lopty,“ zakončil R. Piešťanský.

Dubovanci sa chystajú favorita potrápiť


Futbalisti Dubovian v minulom ročníku nemali príliš vydarenú sezónu, obsadili až trináste miesto. Pred štartom nového ročníka siedmej ligy veľké zmeny v kádri nenastali, napriek tomu chcú v Dubovanoch bojovať o vyššie priečky. Pred prvým kolom, ktoré Dubovanci odohrajú na pôde ambicióznej Chtelnice, sme sa pozhovárali s tajomníkom klubu Andrejom Janechom.
Na sobotu sa v tábore OŠK Dubovany už tešia, no úvodnému kolu s Chtelnicou špeciálne tréningový režim neprispôsobili. „Na prvý zápas sezóny sa pripravujeme ako na všetky ostatné. Trénujeme dvakrát do týždňa,“ poznamenal A. Janech.
V štarte sezóny nečaká Dubovancov nič ľahké. Pocestujú do Chtelnice, ktorá minulý rok skončila na šiestom mieste, zatiaľ čo Dubovany až na trinástom. Tabuľkový rozdiel z predošlého ročníka je však minulosťou a hostia sa budú snažiť získať na ihrisku súpera prvé body. „Každé mužstvo nastupuje na trávnik s cieľom vyhrať, tak to bude aj v našom prípade, avšak až samotný priebeh zápasu ukáže, kto sa nakoniec bude tešiť. Chtelnica má opäť určite najvyššie ambície a na svojom trávniku je veľmi silná. My sa ju však pokúsime potrápiť a byť po zápase spokojní,“ pokračoval tajomník klubu.

Kapitán Dubovian Ľuboš Kusý (uprostred) sa v medzisezónnom období stihol oženiť.

Oproti minulému ročníku nenastali v kádri OŠK výrazné zmeny, no nie je vylúčené, že niektorí hráči do tímu ešte pribudnú. „Trénerom mužstva zostáva Roman Polčík. Čo sa týka kádra, ten zostáva v podstate pokope, snažíme sa ho však ešte doplniť o jedného-dvoch hráčov, aby sme sa posilnili,“ prezradil A. Janech a hovoril aj o tom, aký program absolvoval tím v medzisezónnom období: „Prípravu sme začali 10. júla a vzhľadom na to, že sa nám ženil kapitán Ľuboš Kusý, prípravných zápasov bolo pomenej. Na turnaji vo Veselom sme remizovali 1:1 s ŠK Pečeňady a v zápase s domácimi sme podľahli 0:4.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav