Cestovateľ z Vrbového: Za peniaze si zážitky nekúpite, len produkt

  • Spravodajstvo
  • 18. júla 2014, 10:50
  • Autor:Zuzana Šupková

Cestovanie bez cestovky alebo za málo peňazí veľa muziky. Aj takýmto mottom láka cestovateľ Lukáš Osvald z Vrbového na svoj kurz prežitia v zahraničí. Chce naučiť ľudí, ako byť nezávislí od cestovných agentúr a plniť si vlastné sny.

„Cestovanie je často skloňované slovo s mnohými podobami. Mnoho ľudí si predstaví činnosť, ktorá napĺňa šťastím alebo dokonca otravuje, no v mojich očiach cestovanie znamená len jedno, a to príležitosť. Šancu vidieť svet, spoznať, ako žijú ľudia v iných krajinách sveta, ich tradície, zvyky, radosti, ale aj trápenia a úskalia života,“ hovorí L. Osvald. Na potulkách v rôznych končinách sveta človek spoznáva sám seba, svoje limity a uvedomuje si, že aj ostatní ľudia sveta majú svoje radosti a problémy so životom na planéte Zem.
Svoj prvý niekoľkomesačný zahraničný pobyt si pamätá veľmi dobre: „Absolvoval som študijný pobyt v Nórsku na Univerzite v Osle vďaka programu Erasmus. Vtedy som bol študent na Masarykovej Univerzite v Brne a nemohol som odolať tejto výzve.“ Erasmus patrí medzi vlajkové lode Európskej únie v oblasti vysokoškolského vzdelávania tým, že zaisťuje financovanie štúdia v zahraničí. Je to výborná príležitosť, ako zažiť na vlastnej koži inú kultúru, život či vzdelávanie v inej krajine.
Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava