Bezplatný rozbor vody pre Piešťancov

  • Spravodajstvo
  • 19. marca 2013, 14:06
  • Autor:sita(j)

Pri príležitosti Svetového dňa vody môžu ľudia zadarmo zistiť, akú vodu majú v studniach.

Bezplatný rozbor vody z individuálnych vodných zdrojov ponúka pri príležitosti Svetového dňa vody Trnavská vodárenská spoločnosť. Vo vlastnom laboratóriu urobí zo vzoriek vody od obyvateľov skúšku na dusičnany. Rozbor a bezplatné poradenstvo pre obyvateľov okresov Trnava, Hlohovec a Piešťany ponúka aj Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave. Akcia je zameraná na zistenie kvality vody zo studní, nie verejných vodovodov.

Vzorky vodárom treba priniesť do laboratória na Bratislavskej ceste v Piešťanoch v piatok 22. marca dopoludnia. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave bude vzorky vody preberať vo štvrtok 21. marca v laboratóriách na Halenárskej ulici v Trnave. Hygienici sa zamerajú na prítomnosť dusičnanov a dusitanov.

Trnavská vodárenská spoločnosť je dominantným dodávateľom pitnej vody prostredníctvom verejného vodovodu v okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec. Jej akcionármi sú mestá a obce regiónu, najväčším je mesto Trnava, ktoré vlastní takmer 30 percent akcií.

Svetový deň vody býva každoročne 22. marca oslavou tejto tekutiny. Po prvýkrát bol vyhlásený v roku 1992 na konferencii OSN v brazílskom Rio de Janeiro. V tomto roku je Svetový deň vody venovaný medzinárodnej vodnej spolupráci. Členské krajiny boli vyzvané, aby tento deň venovali konkrétnym aktivitám, ktoré podporia informovanosť verejnosti o nenahraditeľnom význame vody.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava