Behom podporili deti z azylového domu

  • Spravodajstvo
  • 11. decembra 2017, 11:31
  • Autor:am

Nultý ročník Charitatívneho mikulášskeho behu prilákal do centra Piešťan niekoľko desiatok utekajúcich dospelákov i detí. V sobotu 9. decembra prišli podporiť núdzne deti z miestneho azylového domu.

Deti si zabehli 500-metrový okruh z Rázusovej ulice cez Winterovu, až na Námestie slobody. Dospelí milovníci behu absolvovali čosi vyše 5 kilometrov v dvoch okruhoch, ktoré viedli rovnako z Rázusovej ulice, avšak cez park. Na charitatívnom behu bol stanovený i dresscode – mikulášske oblečenie. „Oslovila nás organizátorka Janka Beňačková, že pripravuje pred Vianocami beh a môžeme spojiť príjemné s užitočným. Keďže my teraz spolupracujeme s azylovým domom a tamojšími deťmi v rámci kreatívnych dielní, povedal som, že by sme boli veľmi radi, ak by časť toho výťažku venovala na podporu projektov,“ uviedol Ivan Samko z Nadácie Myška. Spolu s deťmi sa na beh pripravovali tvorbou rôznych výrobkov, ktoré napokon v sobotu prezentovali. V kreatívnych dielňach používajú väčšinou prírodné materiály, teraz zapracovali i slamky, kartón či noviny.
Deťom z azylového domu sa napokon veľmi páčilo. „Išlo o to, že mohli niečo zažiť, by na seba hrdí a určite to scelilo aj kolektív,“ skonštatoval I. Samko. Ten sa rozhodol taktiež si zabehať. „Bol som v tom, že to je len jeden okruh. Šprintoval som, dobehol a povedali mi, že ešte jedno ‚kolečko‘. To bol asi najväčší šok v mojom živote,“ povedal so smiechom I. Samko. Spolu s nadáciou sa teraz pripravujú na ďalšie podujatie Myška na ľade, ktoré bude na mobilnej ľadovej ploche pred OD Prior už 12.1.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj