Arogantní vodiči nerešpektujú značky

  • Spravodajstvo
  • 21. marca 2018, 05:39
  • Autor:Viera Dusíková

Parkovanie sa stáva problémom nielen centra Piešťan, ale aj jeho okrajových štvrtí. Na sídlisku Adam Trajan šoféri spravidla nezaťahujú ručné brzdy, aby sa autá stojace na okrajoch ciest či na parkoviskách dali voľne posúvať. Novinkou nie je ani parkovanie v zónach zákazu.

Na jednu špecialitku nás upozornila čitateľka, žijúca na sídlisku Nikola Teslu. Kamióny ju i susedov budia vytrubovaním, keď sa chcú dostať k prevádzkovým priestorom Family Centra. V zákaze tam totiž stoja osobné vozidlá nedisciplinovaných vodičov, čím bránia zásobovaniu.
„Ide o miesta vedľa a za predajňami OKAY a KIK. Spolu s viacerými susedmi sme upozornili na tento nešvár mestskú políciu, avšak stále sa nájdu vodiči, ktorí dopravnú značku zákaz vjazdu s výnimkou zásobovania úplne ignorujú,“ uviedla vo svojom liste čitateľka M. S.
Ak na uvedených plochách zaparkujú autá viacerí vodiči, kamióny tadiaľ nemôžu prejsť, preto vytrubujú a obyvateľom bytoviek číslo 11, 9 a 1 spôsobujú nechcený skorší budíček. „Je potrebné, aby tam polícia robila kontroly viackrát denne, hlavne večer. Aby sa tí, čo si myslia, že predpisy sú na to, aby sa porušovali, zvykli a naučili, že sú na to, aby sa dodržiavali. A ak tam bude aj napriek tomu nejaký vodič opakovane parkovať, treba ho exemplárne potrestať,“ navrhuje nespokojná obyvateľka. „Prepáčte, že uvádzam iba iniciálky mena, nakoľko píšem v mene viacerých znechutených susedov. Za seba môžem uviesť, že sa prepravujem po Piešťanoch len bicyklom, auto už vyše roka nemám, no nikdy som nemala nutkanie parkovať v zákaze,“ dodala.
Pre zaujímavosť prezradila aj ďalšiu raritu. „Keď si odstavíte bicykel na autobusovej stanici pod strechou, kde je výstupište, tak nejaký dobrák vám prepichne duše, hoci tam nie je žiadne upozornenie, ktoré by nedovoľovalo ponechať si tam bicykel. Prečo by sme si nemohli chrániť bicykel pred zlým počasím? Miesta je tam dosť. A potom, že Piešťany sú mestom bicyklov…“ povzdychla si sklamaná Piešťanka.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel