Ako papier horel aj bútľavý strom

  • Spravodajstvo
  • 28. augusta 2017, 09:55
  • Autor:Viera Dusíková

Piešťanskí hasiči v uplynulom týždni bojovali s ohnivým živlom v Nižnej aj v Ostrove, ba liezli i po rebríku, aby odomkli deti zabuchnuté v byte na ulici Pod Párovcami v Piešťanoch.

V utorok 22. augusta v skorých ranných hodinách vyrážali smerom k obci Nižná, kde sa pri štátnej ceste smerom na Veľké Kostoľany rozhorel suchý porast. Oheň pohltil skládku dreveného odpadu, plamene šľahali až do výšky štyroch metrov. Piešťancom prišli na pomoc aj dobrovoľní hasiči z Veľkých Kostolian. Požiar s rozlohou asi päťsto metrov štvorcových zvládli spoločnými silami. Vody minuli neúrekom, až 26-tisíc litrov. Hasiči požiar zlikvidovali, no v ten deň sa na miesto museli vrátiť ešte raz. Išlo síce už len o dymenie, no v lete je istejšie radšej pokropiť skryté ohniská ešte raz.

Pri štátnej ceste smerom na Veľké Kostoľany sa rozhorel suchý porast.

Aj v Ostrove v ten deň horelo. Pred šiestou hodinou večer sa vznietilo práchnivé drevo bútľavého stromu. Hasiči oheň zlikvidovali a vrátili sa na základňu. Do Ostrova vyrážali so zapnutou sirénou aj v stredu, aby uhasili suchý porast a práchnivé konáre.
V byte na ulici Pod Párovcami v Piešťanoch sa v piatok ráno zabuchli dve deti. Ich mamina ostala vonku. Hasiči sa k deťúrencom dostali po rebríku, špeciálnym otváračom odomkli balkónové dvere a do bytu vpustili matku aj políciu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel