Zmajstrovali vrhač kociek i lietajúceho panáčika

  • Mladí dnes / Školy
  • 22. februára 2018, 09:01
  • Autor:vd

Dielne i učebne Strednej odbornej školy technickej v Piešťanoch opäť poskytli priestor pre talentovaných žiakov. Svoje manuálne i odborné znalosti si na krajskom kole Technickej olympiády vyskúšali starší aj mladší žiaci z celého Trnavského kraja.

Do Piešťan prišli v prvý februárový štvrtok víťazi okresných olympiád. Z piešťanských žiakov sa najviac darilo Samuelovi Potrokovi zo Základnej školy na Brezovej ulici. „Na ôsmom ročníku súťaže sa už tradične zúčastnili víťazi okresných kôl, žiaci ôsmych a deviatych ročníkov základných škôl a tercie a kvarty osemročných gymnázií, ktorí tvorili kategóriu A. Súťažili vo dvojiciach. Ich mladší kamaráti – piataci, šiestaci či siedmaci základných škôl a študenti prvých a druhých ročníkov osemročných gymnázií – tvorili kategóriu B. Tí bojovali každý za seba,“ uviedla zástupkyňa školy Daniela Kulíková.
Technická olympiáda mala dve časti – teoretickú a praktickú. Súťažiaci sa najskôr popasovali s otázkami vo vedomostnom teste a potom sa presunuli do dielní. Starší žiaci mali za úlohu zhotoviť z dreva podľa zadania a pomocou nástrojov i náradia vrhač hracej kocky. Mladší podľa obrázku a technického výkresu vyrobili lietajúceho panáčika. Odborná porota skonštatovala, že žiaci v oboch skúškach obstáli veľmi dobre.

Na treťom mieste medzi mladšími žiakmi skončil Samuel Potrok (uprostred).

Súťaž organizoval odbor školstva Okresného úradu v Trnave v spolupráci so Strednou odbornou školou technickou v Piešťanoch. Okrem víťazov ocenili výkony všetkých zúčastnených, ktorí preukázali technické myslenie i praktickú schopnosť riešiť tvorivé úlohy.
Výsledky kategórie „A“:
1. miesto: Daniel Dekan, Šimon Hornáček (ZŠ Boleráz)
2. miesto: Bence Szabó, Balázs Gódány (ZŠ B. Bartóka s VJM Veľký Meder)
3. miesto: Roman Štofa, Matúš Števík (ZŠ Podzámska, Hlohovec)
Výsledky kategórie „B“:
1. miesto: Adam Juriš (ZŠ s MŠ Spartakovská, Trnava)
2. miesto: Michal Pocsik (ZŠ Strážnická, Skalica)
3. miesto: Samuel Potrok (ZŠ Brezová, Piešťany)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín