Žiaci prídu po prázdninách do nového

  • Mladí dnes / Školy
  • 1. septembra 2016, 18:23
  • Autor:am

Začiatok roka sa nezadržateľne blíži, už budúci pondelok žiaci základných aj študenti stredných škôl opäť zasadnú do lavíc. Tejto povinnosti sa nevyhnú ani deti z kúpeľného mesta, a preto Piešťanský týždeň zaujímalo, či vzdelávacie inštitúcie pripravujú pre svojich zverencov zmeny a novinky.

Na Základnej škole F. E. Scherera majú posledné prázdninové dni plné ruky práce. Robotníci vynovujú prízemie aj poschodie. „V škole opravujeme sociálne zariadenia v pavilóne C. Realizuje sa aj rekonštrukcia telocvične a sociálnych zariadení. Z projektu mesta sme získali interaktívnu tabuľu pre tretí ročník a vymenili sme kabínu vo výťahu, keďže sme bezbariérová škola. Žiaci a zamestnanci teda prídu do čiastočne vynovenej školy,“ informovala riaditeľka školy Gizela Talačová. Žiaci druhého a tretieho ročníka tiež dostali novú učebnicu dopravnej výchovy, ktorá má prispieť k väčšej bezpečnosti žiakov na cestách. Žiakom pridali aj hodiny telesnej výchovy, aby sa viac hýbali. Posilnia pracovné vyučovanie a techniku.

Rekonštruuje sa aj na opačnej strane Piešťan. „Vo všetkých triedach piateho a deviateho ročníka budú v budove druhého stupňa vymenené podlahy a v každej triede týchto ročníkov bude nový školský nábytok, nové lavice a stoličky,“ uviedol Vilém Vrba, riaditeľ Základnej školy na Holubyho ulici. Jej žiaci budú mať od nového roka možnosť navštevovať ďalší krúžok florbalu, futbal, ale aj technický krúžok. Vo vzdelávaní podľa riaditeľa posilnia matematiku, cudzie jazyky a prírodovedné predmety. „Technickú výchovu sa budú žiaci učiť v novovybudovaných školských dielňach,“ dodal riaditeľ.

Základná škola na Brezovej ulici prešla rekonštrukciou pred prípravami osláv 40. výročia založenia, no i tak počas prázdnin čo-to vylepšili. „Aktuálne robíme šmirgľovanie a lakovanie podláh veľkej telocvične i bežnú úpravu okolia školy,“ konštatovala riaditeľka školy Bronislava Fačkovcová.

Základné školy začínajú nový školský rok uvítacím ceremoniálom 5. septembra.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 35, ktoré je v predaji od 30. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav