Rakovickí maturanti zvládli praktické skúšky výborne!

  • Mladí dnes / Školy
  • 26. apríla 2017, 13:34
  • Autor:vd

V strednej odbornej škole Rakovice si v uplynulom týždni Deň Zeme pripomenuli netradične – praktickými maturitami. Devätnásť študentov odborov pracovník marketingu, manažment regionálneho cestovného ruchu a tiež študenti „nadstavby“ odboru záhradník v dňoch od 19. do 21. apríla vykonávali praktické úlohy, aby tak prezentovali svoje vedomosti i zručnosti.

„Všetci študenti pri praktickej maturitnej skúške uspeli, väčšina naozaj veľmi dobre, a s výsledkom boli spokojní aj ich pedagógovia. Opäť môžeme konštatovať, že poctivá a systematická príprava sa odrazila aj na výsledku skúšky,“ povedala pre Piešťanský týždeň pedagogička Zuzana Bučková. Čo ešte čaká maturantov z Rakovíc? „V nasledujúcich týždňoch sa budú pripravovať na teoretickú časť maturitnej skúšky,“ dodala pedagogička.

Zaujímalo nás, aké konkrétne zadania študenti počas maturitnej skúšky vykonávali. „Maturanti – manažéri regionálneho cestovného ruchu mali praktické úlohy týkajúce sa činnosti firmy so zameraním na služby cestovného ruchu. Napríklad práca s personálnou dokumentáciou, plán organizovaného podujatia, poznávacieho zájazdu, dovolenkového pobytu, návrh animačných činností, vypracovanie propagačného materiálu, tvorba webstránky podniku cestovného ruchu, ale aj vedenie účtovníctva,“ skonštatovala Z. Bučková.

Pracovníci marketingu pomenovávali slovenskými aj latinskými názvami štyridsať vzoriek záhradníckych rastlín. Museli poznať názvy desiatich okrasných drevín, rovnaký počet zelenín, kvetín i osív. „Mali tiež posúdiť kvalitu a použitie vzoriek záhradníckych tovarov, napríklad ovocia, drevín, výber prípravku na ochranu proti určenej chorobe rastlín. Riešili i úlohy týkajúce sa hospodárskej činnosti firmy so zameraním na záhradnícku výrobu,“ uviedla Z. Bučková.

Posledná skupina, študenti nadstavby v odbore záhradník, museli poznať a pomenovať slovenským aj latinským názvom päťdesiat vzoriek záhradníckych rastlín, hodnotili kvality priesad zeleniny a pred maturitnou komisiou museli zvládnuť prezentáciu na tému rekonštrukcia a výsadba sadovníckych úprav, kde jednotlivé pracovné tímy študentov vysvetlili a zdôvodnili postup prác pri úprave areálu školy, na ktorom dlhodobo pracovali.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 25. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav