O šport v Piešťanoch nie je núdza

  • Mladí dnes / Školy
  • 13. septembra 2017, 01:20
  • Autor:Samuel Gavač

Takto to vidím z môjho pohľadu ja. Len sa zamyslite. Máte záujem zamerať sa na individuálne športy? Nech sa páči, mekka slovenského tenisu sa nachádza priamo v Piešťanoch. Dominika Cibulková, semifinalistka tohtoročného Wimbledonu Magdaléna Rybáriková, v mužskom zastúpení je to Lukáš Lacko a Marián Vajda. Všetky tieto športové osobnosti začínali práve v Piešťanoch.

Ak sa naopak chcete sústrediť na kolektívne športy, možnosti Piešťan sú v tomto ešte širšie ako v predchádzajúcej kategórii. Florbal, basketbal, volejbal, hokej, no a v neposlednom rade futbal. Na piešťanských trávnikoch totiž vyrastal aj kanonier slovenskej futbalovej reprezentácie Filip Hološko.

Samuel Gavač má 15 rokov, býva v Piešťanoch a navštevuje Bilingválne slovensko-španielske gymnázium v Novom Meste nad Váhom.

Nebaví vás šach? Žiadny problém. V čerstvo založenom Rugby Union Club Piešťany vás radi privítajú do už teraz rapídne rozrastajúceho sa kádra. Všetky športy, ktoré som vám doposiaľ prezentoval, sú krásne, ale určite mi dáte za pravdu, že počas slnkom zaliatych letných dní nie je nič krajšie a lepšie ako vodné športy. V Piešťanoch do tejto skupiny zaraďujeme vodné pólo, plávanie, kanoistiku, veslovanie a v Ratnovskej zátoke si môžete vyskúšať vodné lyžovanie.
Milí priatelia a čitatelia, nie je to úžasné? Pre mňa áno. Pretože nie každé mesto na Slovensku disponuje takýmito športovými vymoženosťami a nie všetky sa môžu pýšiť odchovaním toľkých športových talentov. Podľa mňa si to nielenže musíme vážiť, chrániť a neustále podporovať, ale taktiež napomáhať našim najmladším a snažiť sa, aby si aj v ich srdci šport našiel miesto.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín