Lesná víla upútala pohľady

  • Mladí dnes / Školy
  • 21. decembra 2017, 08:26
  • Autor:vd

Stála tam krásna lesná víla. Šaty z machu, zdobené clematisom a bordovými listami, zapnuté ozdobou z drievok a širokej slučky z povrazoviny. Bosá – ako víly, čo sa práve chystajú utancovať mládenca až na smrť.

Dlhé vlnité vlasy jej lemovali súmerný obličaj, z rafinovane nalíčenej tváre upútali oči s vejármi rias. Pôvabne i vážne sa dívali raz na prichádzajúcich hostí, raz do okna, kde v ten deň prichádzal Mikuláš. Jej už darček dal. Úspech modelky v kadernícko-vizážistickej súťaži o zlaté nožnice.
Lesná víla Lucia Kubrická sa zrodila z invencie tretiačky – kozmetičky Alexandry Gablechovej a majsterky Ivety Gašparovej, ktorá svoju zverenkyňu na súťaž do Bratislavy pripravila. Pri tvorbe šiat spolupracovala kozmetička so skúsenými floristkami zo Strednej odbornej školy v Rakoviciach. Dokonalý súzvuk krásy, umenia a pôvabu. Aj o tom je spolupráca, ktorej cieľom je dokonalosť.
„Kadernícko-vizážistická súťaž o zlaté nožnice s názvom Ukáž, čo vieš sa a konala v posledný novembrový deň v Bratislave v rámci projektu Skills Slovakia. Projekt prezentoval odborné vzdelávanie a prípravu. Súťaže, ktoré sa konajú v rámci tohto projektu, podporujú na stredných odborných školách tvorivosť a talent mladých stredoškolákov,“ uviedla pre Piešťanský týždeň vedúca majsteriek školy Jana Hašková.
Tému víly a dekoratívnej kozmetiky zvládla jej tvorkyňa excelentne. Základ šiat tvorila konštrukcia zo zajačieho pletiva, na ktorú floristi lepili mach pomocou tavnej pištole. Do machu vkladali trávu, clematis a listy bordovej farby. Šaty sa zapínali na suchý zips v ich prednej časti. Aj zapínanie bolo ozdobné – z drievok a širokej slučky z povrazu. Vrchnú časť tvoril top z papiera, na ktorý nalepovali tvorcovia kvety clematisu.
Aby top držal, ako sa patrí, zlepovali ho obojstrannou lepiacou páskou. Zadný diel šiat sa, podobne ako predný, zapínal na suchý zips. Celé šaty zafixovali sprejovým lepidlom na kvety. Kozmetička použila pri líčení tmavé zemité farby, ktoré korešpondovali so šatami, aby docielila výsledný efekt – krásnu lesnú vílu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav