Výtvarníci zo „zušky“ vystavili svoje diela

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 2. februára 2016, 14:35
  • Autor:am

V najznámejšom kúpeľnom meste na Slovensku vyrastajú rok čo rok noví umelci. Vo štvrtok 28. januára vystavili svoje diela deti zo Základnej umeleckej školy v Piešťanoch. Obe výstavné siene Domu umenia zaplnilo viac než tristo výtvarných artefaktov.

Rodičia si výtvory svojich ratolestí hrdo prezerali. „Toto je moje!“ ozývali sa detské hlásky z každej strany. Všetky dospelé nohy poctivo prechádzali okolo diel a svedomito študovali techniky maľby.

„Zuškári“ sú skutočne pracovití. „Som veľmi spokojná. V prvom rade je dôležitá chuť do práce. Keď ju deti majú, veľa sa naučia a zvládnu,“ prezradila Alena Černíková, vedúca výtvarného odboru umeleckej školy. Výstava predstavovala to najlepšie, čo mládež za prvý polrok v škole stvorila. „Podľa nového školského vzdelávacieho programu musí vystavovať každý žiak, ale tí lepší tu majú aj dve práce,“ doplnila A. Černíková.

Nižšie ročníky väčšinou robia ilustrácie z rozprávok, vo štvrtom ročníku sa učia vytvárať zátišia, tiež tieňovať, starší žiaci už robia kópie a portréty. Práve preto galéria hýrila farbami, dokonca vystavenými trojrozmernými dielami, výtvormi z vosku či batikovanými tričkami.

Okrem verejnej prezentácie je výstava súčasťou polročného hodnotenia. Riaditeľ školy Kamil Vavrinec je s úrovňou spokojný: „Nároky stúpajú. Vyberáme talenty so záujmom o štúdium a je veľký predpoklad, že v budúcnosti dosiahnu čo najlepšie výsledky a niektorí sa uplatnia aj ako profesionáli.“

 

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 2. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava