Výstava žiackych nádejí súkromnej školy

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 11. mája 2017, 10:18
  • Autor:vd

Od minulého týždňa vystavujú výtvarníci zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch svoje práce vo foyeri kina Fontána. Výstavy žiakov patria už roky medzi najsledovanejšie piešťanskou verejnosťou. Okrem milých farebných kresbičiek detí, portrétov ľudí i zvierat, kytíc, indiánskych náčelníkov či úžitkových predmetov a modelárskych prvotín je možné vo Fontáne uvidieť aj zaujímavé až snové diela absolventov druhého stupňa štúdia výtvarného odboru.

Plynutie času stvárnila absolventka Nina Benková, Horúce priestory piatak druhého stupňa Ondrej Urban, V zajatí fantázie je dielo Moniky Rakúsovej.

Kristína Sekeľová, ktorá obdivuje historické pamiatky a zamýšľa sa nad ich schátraným stavom aj v jej blízkom okolí, stvárnila technikou kašírovania tému: Nádej prichádza. „Myšlienku som vyjadrila formou zobrazenia architektúry so zámerom zobraziť na maľbe veľkoleposť, ale aj zanedbanosť historickej pamiatky. Mojím zámerom bolo vytvoriť efekt štruktúry povrchu starého, opotrebovaného materiálu. Na zachytenie atmosféry schátranej budovy som použila monochromatické prevedenie, ktoré pôsobí miestami ako snové. Nosným prvkom kompozície je zobrazenie stoličky z tmavého dreva, ktorá priťahuje pozornosť silným kontrastom medzi tmou a svetlom – mŕtvym a živým. Na tomto objekte vidno, ako svetlo oživuje staré mŕtve drevo, vlieva do neho život. Mojou snahou bolo pomocou kontrastu na celej práci zobraziť nádej a obnovu života pamiatok, tým prinútiť diváka zamyslieť sa nad významom kultúrneho dedičstva pre budúce generácie.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 9. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava