Tvorili diela z keramiky

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 22. februára 2018, 08:46
  • Autor:Miroslav Petráš

Keramika je jedno z najstarších remesiel. V piešťanskom Centre voľného času Ahoj sa venujú výrobe keramiky, kde si deti musia svoj nápad vizualizovať, priestorovo stvárniť a vo finálnej tvorbe naglazúrovať. Krúžok je pre ne atraktívny, navštevuje ho sto detí.

V stredu 14. februára sa uskutočnila autorská výstava výtvarných a keramických prác detí z CVČ. Tieto práce prišli počas vernisáže obdivovať rodičia, starí rodičia a súrodenci. Výstava bola zameraná na misky, sošky a dekoratívne predmety. Bolo pripravené aj občerstvenie a prezentácia fotiek z procesu tvorby zo záujmových krúžkov. Návštevníci boli milo prekvapení zo šikovnosti detí a ich neobmedzenej fantázie.
Výstava prebiehala do piatka, keď ju navštívili aj deti z materských škôl a školských klubov. Po prezretí diel sme ich zasvätili do tajov keramiky a mohli si vyrobiť drobnosť z keramickej hliny. Potešila nás účasť a záujem rodičov a detí, ktoré navštevujú odbor keramika. Je možné, že sa toto tradičné remeslo transformuje aj do ich budúceho povolania.
Týmto sa chcem poďakovať našim šikovným vychovávateľkám Betke Behanovej a Milke Pastorkovej, ktoré pripravili túto výnimočnú výstavu.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel