Pocity popretkávané fantáziou

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 15. februára 2018, 09:14
  • Autor:Gabo Kopúnek

Na prízemí a v ďalších dvoch poschodiach zrekonštruovaného severného pavilónu chtelnického kaštieľa, v ktorom našla zázemie Malokarpatská galéria v Chtelnici, si aktuálne návštevníci tejto podhorskej obce môžu prezrieť nevšednú výstavu fotografky Veroniky Otepkovej pod názvom Maľovaná fotografia.

Tá nie je neznáma pre odborné kruhy ani obyvateľov regiónu. Rodáčka z Vrbového, ktorá aktuálne žije v Chtelnici, už vystavovala na okolí niekoľkokrát a rozhovor s ňou ste už na stránkach Piešťanského týždňa mohli čítať.
Podľa týchto riadkov by sa mohlo zdať, že ide o fotografku „staršieho dáta“, no autorka prekrásnych kolorovaných fotografií patrí do mladšej strednej generácie a, navyše, s digitálnou fotografiou si potykala iba pred deviatimi rokmi. Ďalšie dva roky si cibrila kumšt a od roku 2011 svojimi umeleckými dielami rozdáva radosť doma i v zahraničí.

Veronika Otepková (vpravo vedľa Jany Bečkeiovej) mala radosť, že mohla vystavovať v prekrásnych zreštaurovaných priestoroch.

Kde všade je dlhý zoznam, ktorý si môžete prečítať priamo v galérii. My sa posnažíme sprostredkovať vám zážitok z vernisáže obohatený o hudobné vstupy Mareka Martinkoviča a prinútiť vás navštíviť galériu osobne. Vystavené diela si totiž zaslúžia, aby ich videlo čo najviac ľudí. Odhaľujú autorkin vnútorný svet a pocity zmiešané s fantáziou.
Ako v príhovore poznamenala správkyňa kaštieľa Jana Bečkeiová, autorka považuje fotografiu za spôsob komunikácie, ktorý je pre ňu najbližší. „Najradšej sa realizuje pri tvorbe portrétov a emotívnej fotografie. Spája viacero fotografií do jednej, mieša ich rôznymi textúrami, pričom sa necháva viesť najmä citom,“ priblížila Veroniku Otepkovú verejnosti.
Prostredníctvom autorkiných fotografií ožívajú opustené budovy, nábytok, veci spojené s minulosťou. Veroniku pri tvorbe inšpiruje najmä pocit z konkrétneho miesta, a tak z naoko obyčajnej fotky dokáže vytvoriť umelecké dielo. Posúďte sami.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín