Piešťanskí výtvarníci vystavujú

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 14. apríla 2018, 07:48
  • Autor:am

Výtvarný klub pri Mestskom kultúrnom stredisku v Piešťanoch opäť prezentoval nové diela svojich členov. Umelecké skvosty od piatka 6. apríla zdobia Zrkadlovú sieň Domu umenia a návštevníkov budú tešiť takmer do konca mesiaca.

Stenu, zrkadlá a vitrínu vo výstavnej sieni zaplnili maľované obrazy, keramické diela, šperky i rezbárske umenie. Autori tak návštevníkom ponúkli rozmanitý zážitok a každý si mohol už počas slávnostnej vernisáže nájsť to svoje, obľúbené.
Minulý rok členovia výtvarného klubu vystavovali dvakrát, a to v Dome umenia na tradičnej Jarnej výstave a na Trnavskej palete. „Som veľmi rád, že naši výtvarníci dostali a každý rok dostávajú ocenenia na Trnavskej palete, ale aj na okresných a krajských súťažných výstavách. Som rád, že sa snažia,“ povedal predseda zoskupenia Alojz Majerník.

Diela regionálnych umelcov si môžete pozrieť v Dome umenia.

Svojich zverencov pochválil aj v oblasti napredovania a umeleckého vyvíjania. „Títo ľudia sledujú okolité výstavy a tvorbu. Je iná doba, iné myslenie než kedysi,“ skonštatoval A. Majerník, ktorý je tiež členom Umeleckej besedy slovenskej. Ako vraví, aj tamojší stodvadsiati príslušníci sú v prezentácii úplne rozdielni, čo odráža ich jednotlivé filozofické myslenie pretavené do umeleckej tvorby.
Pre tých, ktorým nechýba láska k umeniu a chuť a odhodlanie tvoriť, sú brány piešťanského výtvarného klubu stále otvorené. „Bol by som rád, keby sa prihlásili mladí ľudia. Veľakrát sa stáva, že keď vychádzajú 15-16-roční veľmi šikovní výtvarníci z umeleckej školy, idú na stredné a vysoké školy, čím ich prakticky strácame. Veľmi rád však privítam týchto perspektívnych ľudí, ktorých umenie zaujíma a chcú sa zapojiť do spoločnej práce,“ skonštatoval predseda klubu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek