Piešťanka si urobila omaľovánku

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 25. novembra 2015, 13:52
  • Autor:vd

Piešťanka Ivana Drobná dala dokopy dvadsaťdva výtvarníkov, ilustrátorov a grafikov a spolu vytvorili omaľovánku pre dospelých. V každej kresbe zachytili kúsok z aktuálneho života mladých ľudí. Do života ju uviedli v stredu 11. novembra v bratislavskej galérii Dunaj. Industriálny priestor dal možnosť vyniknúť originalite nápadov, výtvarníkmi zobrazených na jednotlivých listoch špeciálneho tvrdšieho papiera. Dobre zvládne aj fixky.

Omaľovanka 2.0 je pokračovaním minuloročnej knihy o viacerých známych aj menej známych osobnostiach. „Už ako dieťa som túžila mať omaľovánku a vyfarbovať ju fixami. Doma sme ich mali plno, ale ani jednu podľa mojich predstáv. Preto som si teraz vymyslela vlastnú. Vytvorili ju šikovní ľudia a týmto spôsobom ich predstavujem verejnosti. Prvá knižka sa rýchlo rozpredala, verím, že i túto stretne úspech,“ zaželala si I. Drobná.

Autori potvrdili, že v každom z nás zostáva kúsok dieťaťa a omaľovánka je spôsob, ako tejto časti nášho „ja“ dať príležitosť trochu sa prejaviť a zahrať na kreatívca. Dielka si môže každý ľubovoľne vyfarbiť podľa predstáv, a ak to zvládne bez „zájdenia“ za čiaru, vzniknú originálne obrazy, vhodné na zarámovanie. Každá kresba je iná – je tu chobotnica, evokujúca mediálnu manipuláciu či internetové pokrytie, grafická hora, sexi medúza, portréty, detské výjavy, hračky i predmety, čo nás obklopujú a tvoria nevyhnutnú súčasť nášho života – aj s lístkami konope či vodnou fajkou.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 48, ktoré je v predaji od 24. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel