Otvorili jarnú výstavu

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 18. marca 2015, 08:45
  • Autor:ip

Diela miestnych umelcov zaplnili galérie Domu umenia v Piešťanoch. Vo štvrtok 5. marca tu sprístupnili výber z prác členov výtvarného klubu pri mestskom kultúrnom stredisku. Na výstave bolo možné si pozrieť umelecké výtvory viac ako dvoch desiatok výtvarníkov.

Klub v minulom roku oslávil päťdesiat rokov od svojho založenia. Počas tohto obdobia jeho členovia vystavovali nielen v Piešťanoch a ďalších slovenských mestách, ale aj v zahraničí. Predseda klubu Alojz Majerník počas vernisáže predstavil jednotlivých členov a ich tvorbu.
„Zaujímavosťou a prednosťou tohto klubu je, že sem umelci prinášajú rôzne druhy umenia. Najviac zastúpená je maľba, ale aj šperkárstvo, drevorezba, sochárstvo, úžitkové umenie a mnohé ďalšie,“ uviedol počas vernisáže A. Majerník.
Na jarnú prezentáciu 24 autorov prinieslo celkovo 276 diel. Medzi dlhoročnými členmi ukázali niektorí svoju tvorbu po prvý raz. Prítomní si prostredníctvom diel zaspomínali aj na výtvarníka a pedagóga Vojta Haringa, ktorý pred rokom zomrel.
Výstava je prístupná verejnosti do 7. apríla.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 17. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín