Noc múzeí s bohatým programom

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 18. mája 2018, 00:54
  • Autor:gak

Balneologické múzeum Imricha Wintera v Piešťanoch vás pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí srdečne pozýva do stálej expozície v budove Kúpeľnej dvorany. V sobotu 19. mája pracovníci múzea pre návštevníkov pripravili od 14. do 21. hodiny bohatý program.

Okrem tvorivých dielní sa v rámci ukážok krojov môžete obliecť do bežného či slávnostného odevu našich predkov. Taktiež je pre malých i veľkých záujemcov pripravený kvíz. Azda najväčším lákadlom budú ukážky šermu skupinou historického šermu Argenti spolu s výstavou zbraní, ktoré sa začnú od 15. hodiny v priestore parku pred múzeom.
V hlavných priestoroch múzea si môžete pozrieť zreštaurovanú olejomaľbu na plátne z 18. storočia – Ukladanie Krista a secesný album historických pohľadníc či svadobný kroj zo zbierok múzea. Nielen pre milovníkov prírody je určená prezentácia poslov jari z ríše hmyzu od 16. do 18. hodiny.
Taktiež by ste v rámci Medzinárodného dňa múzeí nemali obísť expozície múzea vo Vile dr. Lisku, kde si v rovnakom čase môžete pozrieť unikátnu výstavu Amonity Slovenska so sprievodným slovom autora výstavy Tomáša Mlynského o 14.30 a o 19.30 h. Nezabudnite tiež zájsť do Pamätnej izby Ivana Krasku, kde sú od 13. do 17. hodiny každú celú hodinu pripravené komentované prehliadky aj s prednesom poézie I. Krasku.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín