Nevšednými nápadmi privítali Veľkú noc

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 29. marca 2018, 07:36
  • Autor:am

Už tradične sa žienky žijúce patchworkový život svedomito pripravili na prichádzajúcu Veľkú noc. S láskou ušili mnoho pestrofarebných výrobkov a vystavili ich v Piešťanskom informačnom centre. Vernisáž sa konala v pondelok 19. marca.

Dvadsať členiek piešťanského Klubu patchworku vyrobilo stovky dekorácií s veľkonočnými motívmi. Výstava s názvom Jarné inšpirácie na niekoľko dní rozžiarila informačné centrum farbami. K prezentácii ručne šitých výrobkov sa ako už každoročne pripojila keramikárka Jana Bayer, ktorej diela doplnili výstavu.
Za prezentovanými dielami sa skrýva mnoho úsilia. „Každá autorka pripravuje diela individuálne. Čo sa týka dĺžky tvorby, to záleží od náročnosti výrobku. Zhotoviť deku trvá, samozrejme, dlhšie, ako ušiť menšiu hračku. No človek potrebuje zručnosť, trpezlivosť, ale najmä ho to musí baviť,“ priblížila členka klubu Helena Lobotková.
Slávnostnej vernisáže sa okrem členiek klubu, ktoré napiekli dobroty na občerstvenie, zúčastnilo mnoho priaznivcov patchworku a jeho obdivovateľov. S kultúrnym programom vystúpili deti zo Základnej školy F. E. Scherera. Deky, kuriatka, hračky, tašky či kraslice si návštevníci mohli nielen prezrieť, ale aj zakúpiť.
Klub patchworku v Piešťanoch bol založený v januári 2005. Tamojšie šikovné ruky majú za sebou mnoho výstav, a aj keď členky prichádzali i odchádzali, vždy ich spájala láska k tomuto umeniu. Patchwork je ich srdcovou záležitosťou, prináša im potešenie, a každý výrobok má svoj vlastný príbeh.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín