Návštevníci ocenili fotografiu dvojice na moste

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 28. septembra 2016, 10:48
  • Autor:am

Príjemné jesenné počasie vylákalo do Mestského parku v Piešťanoch stovky návštevníkov. Už po jedenásty raz tam amatérski i profesionálni fotografi vystavili svoje najvydarenejšie snímky. V sobotu 24. septembra sa uskutočnila výstava fotografií s názvom Park Foto 2016.

„Park Foto už je štandardná akcia. Nikto neuvažuje o tom, či vôbec bude. V minulých rokoch sa však udiali nejaké prešľapy. Niektorí účastníci boli aj vzhľadom na komplikované pravidlá vyhodnocovania nespokojní, tak sme pravidlá sprehľadnili. Je to lapidárne, demokratické a ľahko pochopiteľné. Vyhráva tá fotka, ktorá má najviac štipcov, to je divácka oblasť. Odborná porota vyhodnotí prvé tri miesta po umeleckej stránke,“ uviedol Vojtech Hank z Piešťanského fotoklubu. Tejto úlohy sa zhostili fotografi Tomáš Hudcovič, Zoltán Karpáty a Dušan Knap.

Pribudli aj oddychové plochy. „V rámci družobných výmen sme v Maďarsku videli, ako vzniká podujatie. Na rovnej lúke postavili pódium, priniesli balíky slamy a na nich ľudia sedeli. Tu sme však zistili, že je trochu problém slamu zabezpečiť, pretože Maďari sú predsa viac agrárne založení,“ uviedol V. Hank. Napokon teda na hlavnú alej pribudli prenosné stoličky, odpočinúť si na nich mohli nielen umelci, ale aj okoloidúci, ktorí sa kochali snímkami.

Aj V. Hank vystavil niekoľko zaujímavých a čerstvých fotografií, pristavovali sa pri nich i zvedaví okoloidúci. „Fotografie vznikli na Sibíri. Ľuďom hovorím, aby sa východu nebáli. Myslím si, že je to smer, ktorý nie je najatraktívnejší, no neprávom. Na Sibíri som bol začiatkom septembra na tri týždne. Pre fotografov je to normálny raj. I reportérsky typ si príde na svoje. Fotil som tiež deti idúce do školy a nemohol som pochopiť, prečo sú všetky tak slušne oblečené. Potom som si spomenul, že i u nás to tak bolo,“ s úsmevom povedal milovník snímok.

Divákov najviac zaujala fotografia dvojice idúcej po Kolonádovom moste, zaznamenaná Andrejom Hrušovským. Odborná porota udelila prvé miesto Jánovi Galovi, v kategórii detí zvíťazil Tomáš Uhrin.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav