Mladí výtvarníci predviedli svoje diela

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 17. mája 2018, 23:34
  • Autor:am

Talentované deti zo Základnej umeleckej školy v Piešťanoch opäť ukázali, čo sa za uplynulé mesiace naučili. Tentoraz sa previedli žiaci výtvarného odboru, ktorý navštevuje približne tristo adeptov na umelecké vzdelanie. Výstavu ich prác s názvom Letný semester 3 otvorili v Galérii Fontána vo štvrtok 17. mája.

Slávnostnú vernisáž si nenechali ujsť samotní malí, respektíve mladí umelci spolu s rodičmi, starými rodičmi, tetami, strýkami či priateľmi. Ich diela zaplnili nielen obe miestnosti galérie, ale aj foyer Kina Fontána. Kresby, maľby či grafiky sa niesli v rôznom duchu, pričom nechýbali folklórne motívy, ale aj tradičné zvieracie a rozprávkové témy.
Deti vyučuje šesť pedagogičiek, a to vedúca odboru Alena Černíková, ďalej Anna Bachárová, Julie Džambazovič, Svetlana Kromholcová, Jana Rojíková a Klára Sádecká. Výstavu, ktorej súčasťou bolo aj slávnostné vyraďovanie absolventov, si nenechala ujsť ani zástupkyňa riaditeľa Eva Bakitová a riaditeľ základnej umeleckej školy Kamil Vavrinec. Absolventom poprial do ďalších rokov len to najlepšie a svoje kolegyniam z výtvarného odboru poďakoval za dobrú prácu.

„Vždy sa tešíme na záverečné absolventské vystúpenia a koncerty, taktiež aj na záverečnú výstavu žiakov výtvarného odboru základnej umeleckej školy. Teší nás, že počas celého školského roka máme veľký počet žiakov a výsledky našej práce môžeme takýmto spôsobiť sprístupniť rodičom, ostatným žiakom, aj obyvateľom mesta a širokého okolia. Touto vernisážou sa tiež oceňujú absolventi, teda žiaci, ktorí končia deväťročné štúdium na prvom stupni, alebo štvorročné na druhom stupni,“ povedal pre Piešťanský týždeň riaditeľ K. Vavrinec. Na mladých umelcov je právom hrdý. „Získavajú veľa ocenení na rôznych súťažiach dokonca aj na medzinárodnej úrovni, takže z nich máme veľkú radosť,“ dodal riaditeľ.
Žiaci všetkých odborov spolupracujú s rôznymi kultúrnymi inštitúciami, objavujú sa na mnohých podujatiach počas celého školského roka, tradične sa zúčastnia aj Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny. Škola teraz pripravuje záverečný koncert žiakov hudobného odboru a vystúpenie žiakov tanečného odboru.


Výstavu výtvarníkov si v Galérii Fontána a foyeri Kina Fontána môžete pozrieť do 30. mája.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni č. 21, ktoré bude v predaji od utorka 22. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek