Farby spojili Košice a Piešťany

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 3. mája 2018, 09:42
  • Autor:Viera Dusíková

Od utorka 24. apríla sa v Galérii Fontána, ale aj v priestoroch vstupnej haly kina nachádzajú diela výtvarníkov z Piešťan a Košíc. Klub neprofesionálnych výtvarníkov Bottega-Art z Košíc a Klub piešťanských výtvarníkov tu prezentuje spoločnú výstavu, ktorej názov je Paleta: Košice – Piešťany.

Diela a najmä rozmanitú činnosť košického združenia, ktoré združuje aj neprofesionálnych výtvarníkov, predstavila piešťanskému publiku štatutárka občianskeho združenia Ivonia Neveziová.

Vystavujúci výtvarníci.

Prezentovala bohatú činnosť smerom k deťom, ktorým pripravujú workshopy, tvorivé dielne, známa je aj výtvarná súťaž a mnohé iné aktivity. Členky združenia sa venujú nielen deťom či seniorom, maľbe, ale aj výrobe šperkov či patchworku.
„Klub sa zameriava na podporu neprofesionálnych výtvarníkov nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Každoročne pre nich organizujeme plenéry na Spiši, v Pieninách a tiež v Ruskove. V nadväznosti na tieto maľovania v exteriéroch i na voľnú tvorbu členov v domácom prostredí pripravujeme výstavy, ktoré sú inštalované v rôznych priestoroch v Košiciach, ale aj v iných mestách. Dôkazom je i druhá piešťanská výstava. Možno na nej vidieť olejomaľby, ale i šperky či keramiku,“ uviedla Neveziová.
Jozef Minárik z Modrovky nielen krásne maľuje, ale svoje diela aj odieva do vlastnoručne zhotovených rámov.

Svoje originálne a pôsobivé diela spolu s Košičanmi vystavujú aj neprofesionálni výtvarníci z Piešťan a okolia. Činnosť Klubu piešťanských výtvarníkov, ktorá je zameraná najmä na výstavy, priblížil jeho predseda Alojz Majerník.
Pripomenul výrazné úspechy našich umelcov nielen v rámci Trnavskej palety. Ako uviedol, on sám je členom Umeleckej besedy slovenskej a aj v rámci tohto zoskupenia sa podieľa na výstavnej činnosti. Až do konca apríla bola v Dome umenia inštalovaná výstava piešťanských výtvarníkov.
Výstava Paleta: Košice – Piešťany je verejnosti sprístupnená do 13. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava