Emóciami nabité diela aj bez názvov

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 22. apríla 2018, 08:09
  • Autor:am

Elektrárňa Piešťany opäť ožila umením. V piatok 13. apríla sa tam konala vernisáž výstavy s názvom Reštart, ktorej dominovali obrazy a plastiky.

Na vernisáž dorazili obdivovatelia tvorby z rôznych kútov Slovenska i Česka, pričom si mohli vychutnať koncert muzikanta Tomáša Hricišáka a skupiny Adalbert.
Autor vystavených umeleckých diel Maro Kurinec pre Piešťanský týždeň predstavil prierez svojej tvorby za posledných 20 rokov: „Vystavujem aj veci, ktoré som vytvoril tento rok v kombinácii drevo – kov. Tomu sa chcem venovať v budúcnosti. Viac-menej ukončujem maliarsku činnosť na dobu neurčitú, pretože mi viac do ruky pasuje kladivo.“
Vystavené obrazy sú z figurálnej tvorby. „Z môjho pohľadu je to veselá tvorba, pre iných je to zasa dosť depresívne. No aj cez zaprášené okno svieti slnko,“ skonštatoval autor. Motívy sa rinú z jeho vnútra. Pri tvorení vrství, premaľúva, zamaľúva, až kým mu obraz nedá akúsi spätnú väzbu. „Za každým obrazom vidím ateliér, mesto, v ktorom som tvoril. Či už to bola Budapešť, Ženeva, Banská Bystrica, Praha alebo Hlohovec. Pri každom diele sa mi vynárajú spomienky,“ prezradil autor.
Obrazy M. Kurinca si môžete v Elektrárni prezrieť do 11. mája. Podľa autora nebuďte zaskočení tým, čo uvidíte, ale treba si diela v pokoji prezrieť: „Niektoré diela dokonca nemajú názvy, pretože sú podľa mňa natoľko silné, že ich emóciu budú ľudia cítiť.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav