DIVOCH Hladký predstavil svoju tvorbu

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 12. mája 2011, 08:32
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Minulý štvrtok predstavil v Dome umenia výber zo svojej tvorby akademický sochár Jaroslav Hladký. Prítomní hostia si mohli pozrieť pár desiatok diel tohto Piešťanca, ktorý žije a tvorí v neďalekej Hornej Strede.

Na výstave bolo možné vidieť niekoľko obrazov, ale aj skulptúr a tiež i busty. Počas vernisáže autorovi aj všetkým prítomným zahrali a zaspievali niekoľko skladieb členovia z hornostredského ochotníckeho divadla DIVOCH.

Jaroslav Hladký vyštudoval Vysokú školu výtvarných umení v Bratislave, odbor dizajn. Pôsobil vo Výskumnom ústave strojárenského a spotrebného tovaru Piešťany, a to v ateliéri priemyselného dizajnu. Zastrešoval poradenské a dizajnérske činnosti. V revolučnom roku 1989 sa stal zástupcom starostu v obci Horná Streda a neskôr pôsobil i ako starosta. Venoval sa aj výrobe historického nábytku a dizajnových obalov. V súčasnosti okrem voľnej tvorby pracuje ako návrhár interiérových riešení bytov a domov. Okrem dizajnu, maľovania obrazov a sochárstva sa venuje svojej vášni – divadlu. V Hornej Strede vedie ochotnícky súbor DIVOCH. Na režisérskej stoličke pripravil niekoľko úspešných divadelných hier, ktoré získali množstvo
celoslovenských ocenení.

Výstavu diel Jaroslava Hladkého si v Dome umenia môžete prísť pozrieť a obdivovať obrazy či sochy ešte do konca mája. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava