V battli zvíťazili Piešťanci

  • Šport / Ostatné športy
  • 7. januára 2016, 08:54
  • Autor:am

Piešťanské deti nesedia pred počítačmi, ako sa na prvý pohľad zdá, ale zdokonaľujú sa v rôznych technikách, aby rodné mesto hrdo reprezentovali. To sa podarilo aj zverencom Petra Tisoňa, bývalého lídra zoskupenia Old School Brothers, víťaza šou Slovensko má talent z roku 2008. Piešťanci sa tanečne „pobili“ 22. decembra 2015 vo Vianočnom battli a zvíťazili nad protivníkmi z Hlohovca.

Napätie pred odštartovaním súťaže v jedinom funkčnom piešťanskom protiatómovom kryte sa dalo krájať. Rodičia spočiatku len sedeli bokom a zhovárali sa, no s odznením prvého tónu tanečného podmazu vstali, vytiahli mobilné telefóny a všetky kroky svojich ratolestí poctivo zaznamenávali. Nenechali sa zahanbiť ani pri povzbudzovaní, najmä pri úplnom finále vytvorili pre battle typický „kotol“ a netrpezlivo čakali, kto napokon zvíťazí.

Porotcovania sa okrem iných zhostil aj legendárny vrbovský tanečník Marcel „Čečo“ Čechvala: „V úlohe porotcu som po dlhej dobe vo svojom živle. Fantastické deti vydali veľa energie. Na to, že sa ocitli po prvý raz v battli, myslím si, že zvíťazila odvaha.“ Sám tanečník predviedol zopár kúskov, i keď pre zdravotné problémy to „nerozbalil naplno“. 

Deti sa nenechali zahanbiť ani v breakdancových prvkoch.

„Zúčastnili sa šesť až šestnásťročné deti z Piešťan a Hlohovca. Chceli sme pre ne urobiť zábavu a zorganizovali sme súťaž, aby pocítili aj napätie,“ informovala Lívia Lipková, jedna z organizátoriek Vianočného battlu. 

Prvé miesto v kategórii Dvaja proti dvom patrilo Samuelovi Bugárovi a Denisovi Ružičkovi. V sólo kategórii zvíťazila Lívia Bílená. Názor na víťazov Piešťanskému týždňu prezradil aj M. Čechvala: „Víťazní chlapci mali nasadenie a základ rytmiky, počúvali hudbu. Keď sa tomu budú venovať, môžu byť úspešní. Aj na najlepšom dievčati som videl, že veľa tancuje, jej pohyb bol veľmi zdravý.“ 

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 1, ktoré je v predaji od 5. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel